2011. március 27., vasárnap

Fényképező nélkül maradt több vaterázó 1.215.500 ft a kár



Feljelentett egy kereskedőt Vatera néhány felhasználója, akik az aukciós portálon digitális fényképezőgépet vettek, ám azt nem kapták meg az ígért határidőig. A Vatera vizsgálatot indított.
Egyelőre nem bizonyítható egyértelműen, hogy hibás teljesítésről vagy tényleges csalásokról van-e szó, de az biztos, hogy a Domobran24 álnevet használó kereskedő regisztrációját felfüggesztette az aukciós portál, és adategyeztetésre szólította fel. Néhány olvasónk jelezte szerdán, hogy hiába vették meg a Vaterán a 44 ezer forintos FujiFilm S2800HD típusú fényképezőgépet, azt a mai napig, jóval a határidő után, többszöri felszólítás ellenére sem kapták meg.
A küldeményt eredetileg március 11-re várta az egyik pórul járt júzer, majd az eladó emailben közölte, hogy azt csak 16-án tudja leszállítani. Ezután az illető elérhetetlenné vált, és a panaszos a futárcégtől megtudta, nem náluk áll a megrendelt áru. Meglepő módon az eladó még 17-én is tett fel árut a Vaterára, tehát internet közelében volt. Az emailekre azonban nem válaszolt.
A Vatera biztonsági csapatának csalófigyelő rendszere március 21-én észlelte, hogy a szóban forgó felhasználó tevékenysége gyanús lehet, ezután kérték fel, hogy egyeztesse velük az adatait, ám ennek még nem tett eleget. Egyébként a kereskedőnek ezt megelőzően nem volt negatív értékelése, de a mostani eset miatt kapott párat.
A kereskedővel kapcsolatban álló felhasználók is tájékoztató levelet kaptak a Vaterától, amelyben felhívták figyelmüket az esetleges visszaélésre, és javasolták a hatóságokkal való kapcsolatfelvételt és a feljelentést - írta a portál sajtósa. Az érintetteknek azt tanácsolták, hogy a kapcsolódó tranzakciók során fokozott figyelemmel járjanak el, és a lehető legbiztonságosabb fizetési módokat válasszák, például személyes átvételt és készpénzes fizetést.
A Vaterának csak közvetítő szerepe van, az adás-vételek tényleges lebonyolításában nem vesz részt, azonban minden lehetséges eszközzel segíti a biztonságos kereskedést. Ennek szerves része a felhasználók folyamatos oktatása, valamint a már említett csalófigyelő rendszer alkalmazása is.
INDEX.HU
Összesítve: 32 átvert vaterás és 1.215.500 ft kár. Természetesen nem számolva az egyéb felmerülő károkat.


ITT TUDNAK EGYMÁSSAL KAPCSOLATOT TEREMTENI A KÁROSULT 
VÁSÁRLÓK


HOGY ILYEN NE FORDULJON ELŐ MINDIG KERÜLD A TÚL OLCSÓ,CSAK ELŐRE UTALÁSSAL,SZEMÉLYES ÁTVÉTEL NINCSEN , SZÁMLA NINCSEN SZÁLLITÁS 14 MUNKANAP UTÁNVÉTELTŐL ÉS A SZEMÉLYES ÁTVÉTELTŐL ELZÁRKÓZÓ ELADÓKAT KERÜLNI KELL!!!MERT  NEM AKARJÁK A KILÉTÜKET FELFEDNI A GOND VAN SIMÁN NEVET TUD VÁLTANI ÉS ÁRUL TOVÁBB!!


A neten szedte áldozatait – Ön bedőlne ennek a csalónak?


VÁDIRAT Napszemüveget, iPhone-t, Sziget-fesztivál bérletet kínált a neten egy 22 éves kecskeméti csaló. Rosszul jártak, akik tőle rendeltek: az illető az előlegeket eltette, de árut soha nem küldött.
A Kecskeméti Városi Ügyészség a napokban emelt vádat az ügyben. A vádhatóság szerint J. Tamás 2009 áprilisa és augusztusa között hirdetéseket adott fel különböző internetes oldalakon – köztük a népszerű Vatera.hu-n. A "januey" felhasználónevet adta meg, és fiktív névvel („Lauder János”) illetve hamis címmel regisztrált. Eleinte egy napszemüveget kínált eladásra, és pár napon belül sikerült is két megrendelőt is becsapnia, akik a kialkudott 15-17 ezer forintos vételárat átutalták a számlájára.
Ezután a vádlott i-Phone-t (telefonálásra, internetezésre, fényképezésre, videózásra is alkalmas eszköz) hirdetett meg, ebben az esetben is akadtak szép számmal megrendelők. Páran ki is fizették a 85-90 ezer forintos ár felét
előlegként, aztán hiába vártak, az i-Phone nem érkezett meg. Viszont akadt olyan bizalmatlanabb vásárló is, aki személyes találkozót kért J. Tamástól. A csaló erre nem volt hajlandó, így ezek az üzletek nem jöttek neki össze. De nem adta fel.
Egy autós weboldalon látott egy hirdetést, melyben egy férfi felső-küszöböt keresett Trabantjához. Megegyezett vele, hogy négyezer forintért leszállítja az alkatrészt - perzse ez sem történt meg, noha a sértett neki is kifizette a vételárat. A csaló a Sziget Fesztiválra is kínált eladásra bérletet, ezzel két vásárlót vágott át.
Az ügyészség szerint a vádlott által meghirdetett termékek soha nem voltak birtokában és tulajdonában, és az árukat egyetlen esetben sem küldte el a megrendelőknek. Csupán a rendszeres haszonszerzésre törekedett, mivel jövedelemmel nem rendelkezett. J. Tamásnak a vádhatóság felfüggesztett börtönbüntetést és 118 ezer forint erejéig vagyonelkobzást indítványoz. Ezenkívül javasolják a bíróságnak, hogy adjon helyt a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeknek az okozott kár erejéig.
BAON.HU


HOGY ILYEN NE FORDULJON ELŐ MINDIG KERÜLD A TÚL OLCSÓ,CSAK ELŐRE UTALÁSSAL,SZEMÉLYES ÁTVÉTEL NINCSEN , SZÁMLA NINCSEN SZÁLLITÁS 14 MUNKANAP UTÁNVÉTELTŐL ÉS A SZEMÉLYES ÁTVÉTELTŐL ELZÁRKÓZÓ ELADÓKAT KERÜLNI KELL!!!MERT  NEM AKARJÁK A KILÉTÜKET FELFEDNI A GOND VAN SIMÁN NEVET TUD VÁLTANI ÉS ÁRUL TOVÁBB!!

2011. március 3., csütörtök

PÓLÓ KÉM KAMERA Spy Camera Shirt






Stílusos retro kém témát T-Shirt egy apró színes digitális fényképezőgépet rejt a mellkasi
Használja a zsebében alapú távoli lőni színes digitális fényképek
Rezgőhatás zár segítségével tudja, mikor már vett egy új felvétel
Rendelkezik több mint 150 színes digitális fényképek, 640 x 480 felbontás
Elektronika teljesen kivehető mosáshoz
Csatlakoztassa az USB letölthető képek
Működik, bármilyen operációs rendszer, beleértve a Mac, Linux és Windows
Előírja, 3x AAA elem (nem tartozék)

KÜLFÖLD

ÍTÉLET TITKOSSZOLGÁLATI ESZKÖZ MIATT 400.000FT BÜNTETÉS VAGY ELZÁRÁS




 Itt egy ellentétes ítélet:
Fővárosi Ítélőtábla 1.Bf.268/2008/12.
Az elsőfokú bíróság tévedett, amikor az elkövetéskor hatályos rendelkezést a jelenleg hatályos jogszabály (1) bekezdés b./ pontjával vette össze, mivel az a tiltott forgalmazású haditechnikai termékekre vonatkozik (ezen, termékek forgalmazására nem adható engedély). A helyes összevetés alapja a Btk. 263/B. § (1) bekezdés c./ pontja, mivel a vádlott kettős felhasználású terméket Nemzetközi Importigazolás nélkül hozott külkereskedelmi forgalomba.

Nem helytálló az ügyészi álláspont sem, ugyanis a vádlott cselekménye nem a fenti törvényhely (4) bekezdése szerinti előkészületet valósította meg. Az irányadó háttér joganyag értelmében a külkereskedelmi forgalomba hozatal, fogalom-meghatározása egyebek mellett az Unión kívüli területről az Unió területére történő behozatalt is jelenti, ezért a tevékenység nem előkészület, hanem befejezett cselekmény. 


NEM MINDEN BIRÓ EGYFORMA


INNEN AZ ÍTÉLET LETÖLTHETŐ!

www.birosag.hu/resource.aspx?ResourceID=OITHAnonim&OEA=2201-H-BJ-2009-126&K=0



FORRÁS: http://zugugyved.blog.hu

2011. március 2., szerda

Érdekes eladók a vaterán 100% megegyező leírással iod144 inaktiv



ÉRDEKES ELADÓK VANNAK A VATERÁN 14 NAPOS RENDELÉSI HATÁRIDŐVEL GARANCIA NAGYBETŰVEL KIÍRVA SZÁMLA VAN DE AZ ÁFA NEM KIMUTATHATÓ ÉS FELRAKNAK VAGY 34 OLDAL TERMÉKET HA SOK A NEGATIV AKKOR INAKTÍVAK LESZNEK ÉS ÚJ NÉVVEL TISZTA LAPPAL ÚJBÓL ÁRUSÍTANAK IOD144 2 HÓNAPOT BÍRT KI EZZEL A NEVEL:
MÁR MEGTALÁLTAM AZ UJ NEVÉT IS DE NEM ÍROM  KI MERT A VÉGÉN BEÍRNA HOGY RONTOM AZ ÜZLETÉT DE UGYAN EZZEL A 3DIK KÉPEN LEVŐ LEIRÁSAL LEGALÁBB 5-6 AN VANNAK NEM TUDOM HOGY TALÁN EGY CÉGNÉL VANNAK VAGY 1 EMBER AZ ÖSSZES MERT AKKOR A KÁROSULTAK A TÖBBI ELADÓN KERESZTÜL FEL TUDNÁK VENNI A KAPCSOLATOT ÉS A RENDŐRSÉGNEK IS TUDNÁNAK SEGÍTENI!!GONDOLOM HA 100% EGYEZIK 30 SOROS LEÍRÁS ÉS A TERMÉKEK IS AKKOR LEHET VAN KÖZTÜK VALAMI KAPCSOLAT!HOGY TALÁLOD MEG A TÖBBIEKET?
EGYSZERŰ  KERESÉSNÉL OTT FELÜL A VATERÁN KIPIPÁLOD HOGY KERESÉS A TERMÉK LEÍRÁSBAN IS ÉS VALAMIT BEÍRSZ PLD ÁFA NEM KIMUTATHATÓ ÉS ELŐ IS JÖN 64 OLDALNYI EGYFORMA ELADÓ :)SOK MEGKÁROSITOT VEVŐ ÍGY TUDJA MEGKERESNI A ELADÓ UJ NEVÉT VALAMIT BEÍR A RÉGI LEÍRÁSBÓL ÉS TESSÉK  ANYI TERMÉKÜK VAN HOGY NEHÉZ LENNE MINDET ÁTÍRNI MEG VAN NEKIK ELŐRE SZERKESZTVE A VATERA FÉLTÖLTŐVEL ÉS CSAK EGY REGIZÉS PÁR GOMB NYOMÁS ÉS MÁR MEHET IS ÚJRA A BIZNISZ


PERSZE EZ CSAK IOD144 ELADÓRA VONATKOZIK A TÖBBI AKI UGYAN EZT A MAJDNEM EGY OLDALAS LEÍRÁST HASZNÁLJA 100% MEGEGYEZŐEN A3 DIK KÉPEN LEVŐT AZ CSAK VÉLETLEN LEHET :) VAGY HA EGY CÉGNÉL VANNAK AKKOR SOKAT TUDNÁNAK SEGITENI A NYOMOZÁSBAN GONDOLOM ÖRÖMMEL MERT ŐK TISZTSÉGESEK.


KLIKK IDE ÉS NÉZD A SOK ELEGEDET VEVŐK ÉRTÉKELÉSEIT!


A BECSAPOTT ÉS MEGKÁROSÍTOTT VEVŐK ITT FELVEHETIK EGYMÁSSAL A KAPCSOLATOT
http://groups.google.com/group/iod144-vatera