2011. szeptember 27., kedd

Csalás áldozata lettem Július végén regisztráltam Vaterára.


Sajnos nagyon nagy valószínűséggel csalás áldozata lettem. A történetem a következő:
Július végén regisztráltam Vaterára. Szétnéztem a komplett konfigurációk között, és találtam 3 viszonylag alacsony árról induló gépet. Gyorsan megkérdeztem két barátomat és a bátyámat, hogy nem-e lenne nekik szükségük a gépre. Igent mondtak, így levédtem a licitemet mindenhol 50000 forintig. Meg is nyertem a 3 konfigurációt, összesen 134100 forintért. Leírás alapján nem számítottak rossz gépeknek éppenséggel.
Azt még fontos tudni, hogy a gépek elvileg egy magyar cégen keresztül kerülnek kiszállításra, a hirdetés címében benne foglaltatott, hogy maximálisan így is 20 munkanap lesz ez.
Mondom okés, felvettem a kapcsolatot az eladóval. Előreutalás... Mondom hoppá, öreg, tavalyi az utolsó értékelésed, és csak 8 pozitívod van. Adjál kérlek nekem egy lakcímet és egy személyi igazolvány előlap másolatot. Meg is kaptam, mondom, ezek után már tuti az üzlet. Elutaltam.
Augusztus 22-én lejárt az ígért 20 munkanap. Hívom az illetőt, kicseng, de nem veszi fel. Mondom jólvan, küldök neki SMS-t, plusz írok mailt. Ezekre azóta se kaptam választ. A telefonja másnap már ki volt kapcsolva.
Utánanéztem, még 6-7 egyén van, aki hasonló cipőben jár, mint én, csak egy részüknél augusztus eleji aukcióval.
Szóval jelenleg ez a helyzet. Hétfőn megyek rendőrségre feljelentést tenni, de valószínűleg soha az életben nem látom viszont a pénzemet. Ha milliomos lennék, azt mondanám, semmi gond, de sajnos nem így van. Ez megtakarított pénzemnek közel 80 %-a volt. Mindet az ösztöndíjamból, illetve még csecsemőkori biztosításomból tettem félre. Egyetemista vagyok, hiába államilag finanszírozott, édesanyám havi nettó 70000 forintos fizetéséből nem tud sokat adni, hiába, egyetemista mind a két fia és még a házat is fenn kell tartani, hogy ne dőljön a fejére.
(És hogy bizonyítsam, hogy optimálisan használom fel az adóforintokat, elmondhatom, hogy az Alkalmazott Közgazdaságtan alapképzést 4,67-es összátlaggal fejeztem be.)
Jelenleg minden olyat, amit nélkülözni tudok, áruba bocsájtottam az oldalon. Pénzt senkitől nem kérek (kivétel az áruimét), ha valaki mégis jószívvel segítene, annak sajnos egy nagy Köszönömön! kívül nem tudok semmi mást adni.
De a legfontosabb, amiért ezt a bejegyzést írtam, hogy SOHA, DE SOHA ne bízz senkiben látatlanban, még bennem se. (Tudom, furcsa kijelentés, de muszáj, hogy nyomatékosítsak.) Aki személyesen találkozott velem, tudja, hogy korrekt, segítőkész ember vagyok, hiszen nekem az a fontos, hogy amim felesleges, az valaki számára hasznos legyen.
Nos, bár a pénzem nem volt felesleges, de úgy tűnik, valaki számára mégis hasznos lett.
Kérlek titeket, ha tehetitek, osszátok meg, mutassátok meg ismerőseiteknek, nehogy a "nyomdokaimba lépjenek" !
Üdv:
Bálint
FORRÁS:

Utánvétes csomagban semmi sem volt. Mit tehetek? utánvétel a vaterán -60.000FT


nem kis összeget fizettem ki a futárnak, de egy üres csomagot kaptam 60ezer ft-ért? interneten rendeltem egy eladótól és utánvét kértem. bottal üthetem a pénz nyomát? feljelentés ér valamit?



2011. szeptember 17., szombat

Coca Cola kém kamera dobozban távirányitós

jellemzők • Beépített 4GB memória • 300, 000 pixel kamera, fényképezőgép és hangfelvételek • PC Camera támogató funkciók • NandFlash beépített tároló a számítógép is csatlakoztatható az U disk • Beépített lítium akkumulátor feszültség: 4,2 V • USB verzió: USB 1.1/2.0 • megapixeles kamera: 300, 000 pixel (640 x 480) • Video kimenet formátumok: AVI • Támogatás az operációs rendszer: Win2000/NT/XP tovább. • felbontás: 352.288, 25 kép / mp. • Használható U disk . 

KÜLFÖLD