2012. március 31., szombat

Vaterán eladás adóellenőri próbavásárlás

Leírnám a történetemet, szeretném megtudni követtem e el valamilyen jogsértést.
Rendeltem 10 darab szénmonoxid érzékelőt Kínából. Saját részre, rokonok részére és barátok kollégák részére. Meg is érkezett a csomag. A 10 darabból 6 db.-ot átvettek az ismerősök családtagok, de 4 darab átvételét visszamondták különféle okokkal, így a nyakamon maradt.
A 4 szénmonoxid érzékelőt meghirdettem a vatera.hu oldalon új termékként és akartam őket adni. 2 darabot meg is vettek, kifizették én rendben el is küldtem őket. A megvásárlók elégedettek voltak.
A 3. darabért személyesen jött el a vevő, aki a vásárlást követően bemutatta adóellenőr igazolványát és közölte, hogy próbavásárlást csinált, valamint erről jegyzőkönyvet kíván felvenni.

Értetlenül álltam a helyzet előtt, nem történt még ilyen velem. 2005 óta vaterázom, kb. 8 alkalommal adtam el rajta dolgot, ami nem mondható üzletszerűnek szerintem, és leginkább használt kacatok voltak, ez volt most ami új egyedül.
Az adóellenőrök bejöttek a lakásba megírták a jkv.-t. elmondtam nekik mi honnan van és miért hirdettem meg a terméket. Hiányolták az "adószámom" és a "bizonylatot", valamint elmondták, hogy a vaterától lekérik mennyi eladásom volt.
Arra nem kaptam választ, hogy követtem e el ezzel bármilyen jogsértést, csak azt, hogy a Pest megyei adóhivatal fogja kivizsgálni az ügyet.
Átnézik ilyenkor a bankszámlámat és mindent egyben? Nem mint ha takargatni valóm lenne, mert rendesen adózok, viszont az összes ismerősnek én rendelek külföldről minden kacatot, mert nekem van csak ebay és paypal accuntom. A számlám elég zavaros, bár látszik rajta, hogy hasznom nincs az egészen, mivel amennyit kiadok annyit utalnak vissza a barátok is nekem.
Az adóellenőröknek készségesen válaszoltam minden kérdésére, elmondtam, hogy van a tulajdonomban egy autó, mennyien lakunk a lakásban, stb.
Követtem el valamilyen jogsértést? Én nem gondolom, de hát már semmi sem biztos a mai világban....
A választ előre is köszönöm.
OLVASNI VALÓ:

Vaterázásért ítélték el, a közerkölcsre hivatkozva

Vaterázás: hogyan adózunk 2012-ben?


EZ NAGYON KEMÉNY NEM GONDOLTAM VOLNA HOGY ENNYIRE ELLENŐRIZNEK VIGYÁZZON MINDENKI HOGY HOGYAN ÁRUL!!
VALAMIÉRT LEMARAD A BLOGRÓL  MOST BUKKANTAM RÁ SZERENCSÉRE CSAK FIGYELMEZTETÉSBEN RÉSZESÍTETTEK TÉNYLEG CSAK PÁR ELADÁSA VOLT.
http://www.jogiforum.hu/forum/23/29999

2012. március 29., csütörtök

REJTETT KÉM GOMB KAMERA (TÛHEGYNYI MÉRETÛ)DVR USB DRIVE

2 GB belsõ memória, ami úgyszintén használható USB memóriaként is.
Kép rögzítõ készülék: 0.84 cm CMOS.
Videó formátum: 352 x 288 CIF.
Memória kapacitás: 2 GB belsõ memória.
Felvételi idõ: Kb. 7 óra tekintve a 2 GB-os memóriát.
Felvétel üzemmód: Folyamatos felvétel a memória kapacitásáig, vagy amíg ki nincs kézzel kapcsolva.
Beépített újratölthetõ Lithium-ion akkumulátor, ami teljes feltöltés után 2 óra folyamatos felvételre képes. 
Videó és hangrögzítõ.
LED indikátor.
USB önkonfigurálás.
Támogatás: Windows 98/ 98SE/ ME/ 2000/ XP/ MAS OS/ Linux
Részletes leírások:


Helyezd be a kamerát a ruhádba, mint bármilyen más gombot. A beépített újratölthetõ akkumulátornak köszönhetõen nincsenek kábelek, ami egyszerûvé teszi a készülék elrejtését.
Felbontás: 60mm x 20mm x 12mm
Súly: 30g
Egyszerû kapcsolódás a PC/Laptophoz, driver nem szükséges.
Visszajátszási lehetõség a mobiltelefonon vagy PC-n. ( Az AVI lejátszásához szükséged van egy program feltelepítésére, amelyet mi postázunk neked)
Bõvíthetõ memória TF/ Micro SD kártya maximum 4GB-ig.

2012. március 28., szerda

Már Angyal József sem tanácsolja azt, hogy üzletszerű tevékenységet végezzen bárki adószám nélkül. vatera nav

Most már Angyal József sem tanácsolja azt, hogy üzletszerű tevékenységet végezzen bárki adószám nélkül... 
Az év elején Angyal Józseffel karöltve próbáltuk ki, hogy milyen formában lehet üzletszerű értékesítési tevékenységet végezni. A cél a vállalkozói kiváltásának elkerülése volt. Ez nem jött össze. A pénzcentrum,hu végigkísérte ezt a folyamatot.
A lényeg az, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy ki milyen formában értékesít. Saját magamból kiindulva mindenünket elveszthettük volna... Vállalkozóként munka mellet nem vészes a dolog. Mindent rendbetettem és nyugodtan alszom... 

http://penzcentrum.hu/adozas/interneten_adod_el_megunt_cuccaidat_te_is_porul_jarhatsz.1032037.html

VATERA FÓRUM

MI LESZ A SOK AUKCIÓS PORTÁLON KERESKEDŐ ELADÓKKAL AKIKNÉL A SZÁMLAADÁS NINCS VAN MEGADVA ÉS MÁR VAN 500-3000 ELADÁSUK MEG MÁR PROFI ELADÓK SZÁMLA NÉLKÜL?MOST BIZTOS ROSSZUL ALSZANAK.

2012. március 23., péntek

Újabb csaló fosztogatott a Vaterán már az index.hu n is kint van

Nagypályás csaló áldozatai panaszkodnak a legnagyobb magyar online aukciós oldal, a Vatera fórumán. A Radicsovics50 néven regisztrált felhasználóról már közel 150-en jelentették, hogy átverte őket. A csaló a legősibb aukciósházas trükköt alkalmazta: először kisebb, teljesített üzletekkel megalapozta a reputációját, majd egyszerre hirdetett meg sok nagy értékű tárgyat eladásra, és miután az aukciók nyerteseitől megkapta a pénzt, azt zsebre tette és eltűnt.
A csaló tavaly karácsonykor regisztrált a Vaterára, az akcióba pedig március közepén vágott bele. Lcd-tévéket hirdetett nagyon csábító áron, 30 és 100 ezer forint között, de azokat a pénz beérkezése után senkinek nem küldte el. Mivel a fizetés banki átutalással történt, és több reklamáló is beszélt a csalóval telefonon (akkor a futárcég leterheltségére hivatkozott a késés okaként), a rendőrséghez forduló átvert felhasználók azt remélik, a bankszámlaszám és a telefonszám
elég nyom lesz a kézre kerítéséhez. Becslések szerint akár a 10 milliót is elérheti az összeg, amit besöpört a csaló a fantomtévékkel.

2012. március 17., szombat

radicsovics50 vatera csalóról már videó Klippek is készületek!!!! :DD


VOLT MIBŐL VENNIE EGY 1,2 MILLÁS LÁNCOT

OLYAN SOK PÉNZT NYÚLT LE HOGY MÁR VIDEÓ KLIPPEKET IS KÉSZÍTENEK RÓLA

2012. március 16., péntek

Újabb csaló a vaterán vegyél olcsón drága tv-ket radicsovics50 töl

-SZEMÉLYES ÁTVÉTELRE NINCS LEHETŐSÉG,EZEKRE A FELVETÉSEKRE NEM IS VÁLASZOLOK 

106 negativot számoltam ha darbajára átlagban 40.000ft számolok de néztem vannak 50-100e ft eladásai is amit nem teljesitett csak a pénzt szedte be  majdnem  5.000.000. FT amit beszedett 
Eeleve gyanus aki ekkora érékü termékeket árul és eröszakosan elzárkozik a személyes átadástol mégha a háza elé is kimennél akkor se lehet :)

2012. március 5., hétfő

Például ilyen kérdés fog szerepelni a NAV kérdéssorban, hogy értékesített-e a Vaterán ?

Nem kerül könnyebb helyzetbe a magánszemély a vázolt másik feltétel teljesítésekor sem, ha „ nem megfelelően bevallott” jövedelme van - fogalmaz a tervezet. Ez meg mi lehet? Például ilyen kérdés fog szerepelni a NAV kérdéssorban, hogy értékesített-e a Vaterán ingóságot. Ha a magánszemély nyilatkozik arról, hogy a nagypapa bélyeggyűjteményét értékesítette és be is vallotta ingó értékesítésként, akkor az adóhatóság üzletszerűnek minősíti a bélyeggyűjtemény eladását a nagy darabszám miatt. Így az adózó nem megfelelően vallotta be a jövedelemét, mert az adóhatóság szerint nem ingó értékesítésként, hanem önálló tevékenységből származó jövedelemként kellett volna bevallani. 


http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/20110922_egykulcsos_tobbkulcsos_ado

2012. március 2., péntek

Telefon helyett csapágy Tények-riport

Interneten vertek át egy szajki férfit. Mobiltelefont rendelt, kifizette, de amikor megjött a postás, egy csapágy volt a csomagban. Két év börtönt kaphat a csaló. Azt mondják, hogy egyre többen csalnak az interneten.