2011. november 11., péntek

Vaterás az apeh nál nav vatera a vaterának kötelessége kiadnia az adóhatóság felé az eladókat!!!


Ma voltam bent az Apeh-nél érdeklődni, hogy miképp kell majd jövőre bevallanom a vaterán E-kereskedelemmel szerzett hasznomat. A lényeg, hogy már most számíthatok késedelmi kamatra mivel negyedévente a jövedelem után adóelőleget illetve Eho-t kellett volna fizetnem. Miután amit én csinálok itt a Vaterán az üzletszerűnek minősül ráadásul magánszemély vagyok ezért nem érvényes rám az a bizonyos 200000 Ft-os határ sem. A gondok nem kicsik ugyanis nem mindegyik eladásomnál érkezett bankszámlára a vételár hanem postai rózsaszín csekken amit persze én nem raktam el. Így máris nem tudom kiszámolni pontosan a jövedelmemet. Egyébként kaptam üres csekkeket is amin ugye az imént említett adóelőlegeket kellene befizetnem. Ráadásul (és most kövezzetek meg érte) én is azok közé tartozom akik külföldről rendelt cuccokat értékesítenek itt. A vaterának pedig kötelezettsége kiadni az eladók adatait az adóhatóságnak év végén. Így majd ki fog derülni, hogy mennyi az annyi. Na most mi tévő legyek? Számítsak kemény bírságokra?

Forrás vatera fórum

53 megjegyzés:

 1. Szia!
  Szerintem van benne valami: Van egy felhasználó vaterán, az a neve: aranyszabolacinak. Ez össze-vissza ütögeti le az eladók terméketi - főleg azkoat, amit itt Mo.-n nem árulnak. Már 200 fele közelít a negatív értékeléseinek a száma. Így gyűjti be a kérdéses eladók adatait, egy későbbi átvilágításra? Lehet. De az is lehet, hogy egy másik konkurens felhasználóval állunk szemben. A minap kaptam egy levelet, ami az eladasok.vatera@gmail.com címről jött. Ez jó kis fenyegetés, de ha hivatalos szervvel állnánk szemben nem holni gmailos címről kaptam volna. Szerintem egy másik felhasználó, aki eltávolítja a konkurens ugyanolyan termékeket áruló vaterásokat. Itt a levél:

  http://pastebin.com/fcwizg5Q

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Én is kaptam ilyen fenyegetést! Sőt aranyszabolacinak neve is ismerős. :)

  VálaszTörlés
 3. Én is külföldről rendelt árukat értékesítek. Namármost az eladasok.vatera@gmail.com cím egy informatikában jártas szemlélőnek eléggé gyanús. Egy járatlan ember egyből befosik, hogy úrisen, eladasok.vatera ezt biztos az adóhivatal üzemelteti - de a gmail.com egyből elárulja, hogy valaki amatőr regisztrálta. A nav nem holmi ingyenes fis-fos email rendszeren keresztül üzen - sőt nem is üzen, hanem egyből lecsap!

  EGyértelmű, hogy a hosszú levélben olvasható fenyegetés egy másik felhasználótól jön, aki el akar minket távolítani vateráról, mert gondolom ő is külföldről rendelt árukat értékesít és ha mi nem vagyunk ott, akkor nagyobb eséllyel passzolja el a saját holmijait.

  Mindenesetre elérte amit akart - én töröltem a külföldi termékeimet, mert nem kockáztatok. Amit itt ezen a blogon olvastam - van hogy egyszerű vevőként jelentkezik be az adóellenőr - de annyi biztos, hogy nem olyan jószivű, hogy e-mailben figyelmeztet, hogy még 1 hónapot adok, addig árusítsad ki a raktárkészleteid. Gondoljon mindenki azt amit akar - nem 100%, hogy adóellenőr, de a legkisebb esélyét sem adom meg nekik, hogy elmeszeljenek.

  Még a 200'000 ft-os évi bevétel alatt vagyok, ami még adómentes, szóval nálam nincs probléma. Annál azért lehet, aki ezen bevételhatár fölé ment.

  "Aranyszabolacinak" felhasználó pedig nem biztos, hogy egy és ugyanaz, azzal aki az emailt küldte.

  Nos vagy igaz, hogy NAV rá szállt a vaterára vagy nem, jobb a tiszta út, mert ha egyszer elkapnak és találnak valamit amire mi nem is gondoltunk hogy hát ezt nem lehet csinálni, akkor az nem jó.

  Te hány napja kaptad az emailt? Én 2 napja.

  VálaszTörlés
 4. Tegnap este kaptam. Én már egy kicsit mélyebben vagyok benne...

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok!
  Én is találkoztam a híres aranyszabolacinak, híres vásárlóval, és én is megkaptam a híres elailt...éppen tegnap. Hát érdekes dolgokat ír benne, de utánna nézek ip cím alapján illetve kifogom deríteni ki ez az ember aki az emailt küldözgeti, de nem lesz ez neki túl jó az garantálom ha magánszemély és ugyanígy eladó...mint mi, a vaterán.

  VálaszTörlés
 6. Kíváncsian várom a fejleményeket...

  VálaszTörlés
 7. Én az legelső hozzászóló vagyok. Félig informatikus

  A pontos emailcím (a hozzászólásomban elírtam): eladasok.vateran@gmail.com
  A küldő neve: Nagy István
  Nyilván nem ez a valódi neve!

  Néztem az email forrását, sajnos nincs benne az IP cím, mert gmail levelezőrendszeren keresztül küldte - csak az az ipcím található meg benne, amelyik google gmail szerveren keresztül haladt. Azaz IP cím alapján nem lehet hozzá eljutni.

  Próbáltam belépni az emailjére - de feltűnő volt, hogy már az első belépési kísérletnél captcha-t kért a levelezőrendszer (captcha - olvasd le a képen látható betűket) Ezt a gmail csak akkor szokta kérni, amikor indokolatlanul sok emailt küld ki a felhasználó, vagy sérti a gmail szabályzatot (tömeges levélküldés, több száz embernek közvetlenük a regisztráció után) - azaz ezt a levelet sok ember megkapta.

  A küldő azt akarta elérni, hogy ne lássák az emberek, hogy több száz társuknak is kiment - higgyék azt, hogy csak nekik szólt. Biztos, hogy sokan megkaptuk - ezért is pakolt mindenkit a BCC részre (blind carbon copy - nem látod a többi címzettet, olyan mintha csak neked ment volna el).

  Aki küldte ezt a levelet biztos, hogy aranyszabolacinak nevű vatera felhasználó. Aranyszabolacinak adatai:

  Szabó László
  Budapest
  Alkotás utca 48-50.
  1122
  0036702083915

  Egyedül a telefonszáma lehet valódi létező szám, mivel ezt meg kellett erősíteni vaterán.

  Az Alkotás utca 48-50. -nél egy irodaház található, sok sok irodával. Nem pedig egy magánszemény lakása. Kamu cím.

  A telefonszám nem elérhető (azaz ki van kapcsova a mobilja)

  A telefonszám vodafonos, a vodafon tudakozónál (http://www.vodafone.hu/tudakozo) nincs találat...

  Érdekes, hogy keresztnévnak csak lászlót tudott kitalálni az illető (szabó lászló, nagy lászló) - és ügyes is, hogy olyan vezetéknevet választott ami tökéletesen közönséges.

  Egyszóval: Nem jutottunk semmire. Csak hatósági eszközökkel lehetne kideríteni, hogy ki a f*szom ez a valaki, hogy NAV-os e vagy sem.

  Ha nem navos, akkor pedig szépen fel lehet jelenteni rágalmazás és becsületsértés illetve hivatalos szerv nevével történő visszaélés bűntettével.

  VálaszTörlés
 8. Miért lenne szükség íly módon begyűjtögetni az adatokat a NAV - részére, mikor azonnal rendelkezésükre bocsájtja a Vatera ha azt kérik tőlük? Tehát ha belegondolunk ebben a formában sokkal rizikósabb és körülményesebb az adatgyűjtögetés. Nem beszélve arról hogy írja a levelében hogy amely adat rendelkezésre bocsájtás korábban hónapokig tartott mostmár hetek alatt lezajlik hála a VPOP és APEH összevont gárdának.
  Akkor most miért is volt erre szükség????

  VálaszTörlés
 9. Sajnalatos hogy sokan ugy gondoljak nekik nem kell adot fizetni es buntetlenul csinalhatjak ezt a vegtelensegik. Akinek volt egy kis esze az mar a legelso jelre torolt es tobbet viszza se nez, kis szerencsevel megussza. Plane nem itt fenyegetozik a hatosaggal... AZ illeto pontosan tudja mit csinal, veletekkel ellentetben.

  VálaszTörlés
 10. várható volt hogy az elkövető előbb vagy utóbb feltűnik a világháló hasonló fórumain, hogy megbizonyosodjon róla, meghozta-e a várt hatást szorgos munkássága, ha már ennyi energiát fektetett bele. Az én véleményem pedig az, hogy nem a nyáj tehet arról, hogy a mező amelyen legeltették, nem lett kellőképpen körülhatárolva. Ezáltal lehetővé téve azt, hogy a "birkák" bármerre elkeveredhessenek a mezőn. Előbb kellett volna a hatóságoknak gondolkodni és szabályos keretek közé szorítani az online - kereskedelmet. Mintsem ilyen és hasonló atrocitásokkal és kicsinyes kampányokkal rémisztgetni a birkákat.

  VálaszTörlés
 11. Nemrég volt a rádióban riport a NAV al nagyon rászánlak a vaterára meg a többire is állítólag most leütöttek kb380darab terméket és januárban fogják ellenőrizni azért most ütötték le nehogy töröljék magukat az eladók gondolom jövőre az adó bevallás után megnézik őket hogy ez évi forgalmat be e vallották.Nekem elég gyanús hogy rádióban pont benne volt és kb ebben az időben bukott ki ez a aranyszabolacinak nevű vásárló.

  VálaszTörlés
 12. http://www.mr1-kossuth.hu/napkozben-lakasfelujitas-szemunk-allapota-internetes-aruhazak-ellenorzese.html

  A NAV szigorúbban ellenőrzi a különféle internetes vásárló oldalakat (Vatera, Bonusz stb. Mi a büntethető tétel? Ki aggódjon?

  Szerkesztő: Czifra Szilvia
  Műsorvezető: Banner Géza

  VálaszTörlés
 13. Nos kicsit keresgettem.... De megvan az illető aki küldözgeti az emailokat.

  Nos link.

  http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Motorola_DEFY.asp

  továbbiakban nézd : 35.sort , a VÉLEMÉNYEK TAPASZTALATOKNÁL.

  ( Hozzászólás ideje: 2011-10-28 22:05:31 Hozzászóló: zoli888777
  érdekelne egy ilyen teló. cserébe andák egy nokia e5-00 fuggetlen dobozos zsebkopott telefont, és egy samsung b2710 strapa telefont, szintén fuggetlen. a samsung elolapjának kijelzojén találhato egy repedés, de nem befolyásolja a használatát. cserélheto.vagy még esetleg megegyezhetunk, ha érdekelne valakit a dolog. email:eladas.vatera@gmail.com )

  kimásolod a google keresőbe a nick nevet .. mint adott zoli888777

  keresési javaslat alatt 3. sor CLCK!

  zoltán nagy (zoli888777)http://network.hu/zoli888777
  Nem: Férfi
  Kor: 29
  Születésnap: március 14.
  Település: Parkany

  ZOLIKÁM ha ezt olvasod és nem hivatalos személy vagy akkor most lehet félni, rágalmazás és fenyegetés miatt!

  VálaszTörlés
 14. Sajnos az e-mail címe így hangzik:
  eladasok.vateran@gmail.com

  VálaszTörlés
 15. ezt találtam egy régi régi lnken:
  A hirdető adatai:
  Név: Nincs megadva
  Telefon: 06209368176
  E-mail: zoli888777@gmail.com

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0nGgBJUi-QAJ:aprohirdetes-ingyen.hu/hirdetes_reszletek.php%3Fact%3Dhirdetes%26hirdetesid%3D114432+zoli888777&cd=30&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

  Cracker az illető látom az összes torrent oldalon a profilját.
  Ez mászóval :adathalászat

  VálaszTörlés
 16. Igen, lehet, hogy adót kéne fizetni, de ha én ilyet vaterás bizniszt csinálnék, tuti, hogy azt mondanám, hogy amit eladtam, az minden a családé volt. És hát magánszemély vagyok.
  Ha ők nem így látják, bizonyítsák be. Ha nem bizonyítják, csak ők döntenek hogy az, akkor megfellebbezzük a határozatot. Ha a felettes szerve helyben hagyja, akkor bírósági felülvizsgálatot kérünk.
  Nem kell a saját árnyékunktól is megijedni, a lényeg az, hogy ha fizetni is kell, azt harapófogóval kelljen kihúzni belőlünk.

  VálaszTörlés
 17. SZJA törvény 58.§ lényege MAGÁNSZEMÉLYEKRE VONATKOZÓLAG!!
  "Aki egy év alatt kevesebb mint 800.000 forint értékben árusít annak nem kell adóznia,és nyilvántartást sem kell vezessen."

  1. Az adózás alapja nem az árbevétel,hanem a haszon.Azaz az APEH számára adóztatni kívánt jövedelem.
  Mindegy hogy milyen összegben adsz el ha van nyilvántartásod,vé­teli jegyeid,számlá­id,adásvételid,(ki és bemenő)akkor csak az a lényeg ha 5.000.000 Ft-ért adtál el de igazolod hogy 4.600.000 Ft-ért vetted és a Vaterának fizettél 300.000 Ft jutalékot akkor az adóztatható jövedelmed 100.000 Ft (bár itt még arányos net előfizetési ktg.telefon,pos­tai díjak az ingyen postára,üzemanyag.ktg is levonható de dolgozzon a ti könyvelőtök is kicsit:))
  2. Ha nincs számlád,vételi,je­gyed,adásvéte­lit,örökösödé­si papírod,ajándé­kozási szerződésed akkor az APEH azt mondja 25% a hasznod (ami irreális a netes kereskedelemben,me­gér egy próbapert)
  és a 800.000-ret véve alapul 200.000 Ft-ot adóztat meg.
  3. A haszon adókulcsa 25% tehát 50.000 Ft-ot kell fizetni ha az igazolt jutalékok és költségek után 800.000 Ft a bevételed.
  4. FONTOS!!!
  EZEK A SZABÁLYOK CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKRE VONATKOZNAK,MA­GÁNVÁLLALKOZÓK­RA ÉS CÉGEKRE NEM!!!" Lehúztam az apeh-ban jó pár évet, most meg a könyvelő iparban munkálkodom, tehát láttam már mind a két oldalt. :))
  További szép napot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 3. A haszon adókulcsa 25% tehát 50.000 Ft-ot kell fizetni ha az igazolt jutalékok és költségek után 800.000 Ft a bevételed.

   Ha jól tudom 50.000,- Ft adókedvezmény, tehát 800.000 bevételig 0 adó DE BEVALLÁST LELL KÉSZÍTENI!

   Törlés
  2. Szia! Nagyon hasznos volt számomra a hozzászólásod, mivel elég nagy értékben adtam el vaterán. Részben saját használt holmit, részben üzletszerűen új termékeket. Sajnos eddig nem foglalkoztam azzal, hogy ezt ellenőrizheti az apeh, és most nem tudom mi tévő legyek. Több kérdésem lenne, többek közt, hogy mire számíthatok, ha utólag bevallom, hogy magánszemélyként kereskedtem. Ha tudnál segíteni, kérlek írj, és megírom a részleteket. Előre is köszi!

   Törlés
 18. Kivéve ha rendszeresen kereskedel akkor minden után adózni kell sajnos tehát folyamatosan új vagy használt termékeket árulsz és rendszeresen.Ha nincsen róla számla akkor 90% után kell

  VálaszTörlés
 19. http://www.rtlklub.hu/video/92847 itt egy 2010 es riport állítólag jövőre még könnyebb lesz a navnak valami új szabály jön

  VálaszTörlés
 20. Jövőre 600000ft összértékben határozták meg az éves szinten magánszemélyként kiárusítható ingóságok mértékét. Aki nem éri el ezen értékhatárt, nem zargatják hogy üzletszerű volt-e a magatartás avagy nem....

  VálaszTörlés
 21. http://www.penzcentrum.hu/adozas/ez_a_legujabb_adoteher_celkeresztben_az_interneten_kereskedok.1030243.html

  VálaszTörlés
 22. Amennyiben az adóhatóság az ellenőrzés során azt tárja fel, hogy az adózó bejelentkezés nélkül gazdasági tevékenységet folytat, ennek adójogi konzekvenciáit mind az általános forgalmi adó, mind a személyi jövedelemadó tekintetében egységesen kell levonnia.
  Használt dolgoknál ki lehet magyarázni de aki új terméket árul 1 év alatt 1000 nél több az értékelése és egy termekből többet is eladott nem lehet hogy megunt 20 új egyforma terméke legyen és akkora a forgalma mint egy boltnak láttam 4000 értékelésűt (sok millió forgalom) is aki még 1 számlát se álitott ki nem is tudna és vagy 30 oldal új terméke van mindenből jó sok rendelésre 2-3 hét kell hogy a megunt uj termékét postázza gondolom :))Rengeteg a vaterán az üzletszerű fekete kereskedő elkerülik az áfát a vámot az adót a járulékokat aztán ha bebuknak akkor utólag nagyon sokba fog kerülni lekérik a vaterátol a listát kinek mit menyiért hányat adott el kiszámolják neki 90% után plusz a büntetés késedelmi kamatok kb anyit kell fizetnie mint amennyit árult eddig.Ugyan úgy vannak akik használt cikkeket árulnak folyamatosan szoval ránázésre lehet látni ki az aki gazdasági tevékenységet folytat.

  VálaszTörlés
 23. Kedves barátunk munkásságát kicsit összeszedettebb formába kigyűjtöttem. Érdekes kép rajzolódik ki statisztikailag. Az adatokból egyértelműen bebizonyosodik hogy kedves barátunk "NEGATÍV" munkásságának célja.Az általa árusított termékek kiiktatása, a többi eladók terméklistájáról. Előnyt kovácsolva ezzel saját versenyképességének. A lista tartalma tökéletes képalkotását adja vissza, az általa kiárusított termékek típusáról. Valószínűleg olyan szinten túlcsordulás van már a piactéren ezen Kínai portékákból, hogy most-már nem tűr halasztást valamit tennie kellett, nehogy rajta ragadjanak raktár készletei. Mert jövőre az új szabályok értelmében, már nem sokáig űzheti az adok-veszek tevékenységet az alaposabb felülvizsgálatok miatt. Az sem kizárt hogy egy feketéző (NAV) - os delikvens az elkövető. Tehát az alábbi tételeket válogatta szelektíven, mellette látható a vásárolt mennyiség... Van hogy egy eladótól több terméket is leütött.

  karóra 43db
  szemfesték 18db
  dvb tuner 14db
  polárszűrő 12db
  ionizátor 9db
  samsung tok (galaxy) 6 db
  vaku 6db
  óraszíjj 6db
  mini dvr kamera 5db
  nokia akku 5230 5800 5db
  mp3 lejátszó 4db
  ipad tok 3db
  ipad töltő 5db
  ipad szilikontok 5db

  VálaszTörlés
 24. tételesen / időponthoz kötve:

  2011.10.21 13:40 szemfesték
  2011.10.21 13:34 Szemfesték
  2011.10.23 19:21 mp3 lejátszó
  2011.10.24 14:02 Video digitalizáló
  2011.10.24 14:02 mini dvr kamera
  2011.10.24 14:02 mini dvr kamera
  2011.10.24 14:02 mini dvr kamera
  2011.10.24 14:02 Video digitalizáló
  2011.10.25 11:39 Karóra
  2011.10.25 11:39 Karóra
  2011.10.25 11:39 karóra
  2011.10.25 11:39 Karóra
  2011.10.25 11:39 Eperke ébresztőóra
  2011.10.25 11:39 karóra
  2011.10.25 11:39 Karóra
  2011.10.25 12:29 iphone tv kábel
  2011.10.25 12:49 Óraszíjj
  2011.10.25 12:49 Karóra
  2011.10.25 12:49 ipad szilikontok
  2011.10.25 12:49 Óraszíjj
  2011.10.25 2:49 aróra
  2011.10.25 12:49 westlake
  2011.10.25 12:49 ipad szilikontok
  2011.10.25 12:49 ipad szilikontok
  2011.10.25 12:49 Karóra
  2011.10.25 12:49 Karóra
  2011.10.25 12:49 ipad bőrtok
  2011.10.25 12:49 karóra
  2011.10.25 12:49 ipad tok
  2011.10.25 12:49 iphone tok
  2011.10.25 12:49 karóra
  2011.10.25 12:49 iphone védőfólia
  2011.10.25 12:49 iphone fólia
  2011.10.25 13:13 Óraszíjj
  2011.10.25 13:13 Karóra
  2011.10.25 13:13 Karóra
  2011.10.25 13:13 Karóra
  2011.10.25 13:13 karóra
  2011.10.25 13:13 Karóra
  2011.10.25 13:13 karóra
  2011.10.25 13:13 karóra
  2011.10.25 18:04 nokia akku 5230 5800
  2011.10.25 18:54 Eperke ébresztőóra
  2011.10.25 15:39 Karóra
  2011.10.26 12:05 karóra
  2011.10.26 13:58 Szemfesték
  2011.10.26 14:02 mini dvr kamera
  2011.10.26 17:34 Karóra
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 kameraállvány
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 police napszemüveg
  2011.10.26 17:34 ugatásgátló
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 ugatásgátló
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 ugatásgátló
  2011.10.26 17:34 karóra
  2011.10.26 17:34 medál
  2011.10.26 17:34 kameraállvány
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 oriflame soul parfüm
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 dvb tuner
  2011.10.26 17:34 Szemfesték
  2011.10.26 18:04 3d hangkártya
  2011.10.26 18:04 nokia akku 5230 5800
  2011.10.26 18:04 usb hangkártya
  2011.10.26 18:04 max-fuchs fekete háti zs
  2011.10.26 18:04 nokia akku 5230 5800
  2011.10.26 18:04 usb hangkártya
  2011.10.26 18:04 power balance kartkötő
  2011.10.26 18:04 nokia akku 5230 5800
  2011.10.26 18:04 swarovski ékszerek
  2011.10.26 18:04 varta fejlámpa
  2011.10.26 19:21 mp3 lejátszó (pink)
  2011.10.26 19:21 autós tartó (ipad, mp3)
  2011.10.26 19:21 htc szilikontok
  2011.10.26 19:21 Karóra
  2011.10.26 19:21 Karóra
  2011.10.26 19:21 telefon tok
  2011.10.26 19:21 dvb tuner
  2011.10.26 19:21 mini dvr kamera
  2011.10.26 19:21 nokia 6500 töltő
  2011.10.26 19:21 Karóra
  2011.10.26 19:21 htc szilikontok
  2011.10.26 19:21 mp3 lejátszó (pink)
  2011.10.26 19:21 Karóra
  2011.10.26 19:21 karóra
  2011.10.26 19:21 htc szilikontok
  2011.10.26 19:21 kémkamera kulcstartó

  VálaszTörlés
 25. 2011.10.26 19:21 mp3 lejátszó
  2011.10.26 20:07 nyaklánc
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Óraszíjj
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Óraszíjj
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 4g kemény tok
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 karóra
  2011.10.26 20:07 mp3 lejátszó
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 Karóra
  2011.10.26 20:07 karóra
  2011.10.26 20:07 karóra
  2011.10.26 20:17 autós tartó (ipad, mp3)
  2011.10.28 8:38 amsung tok (galaxy)
  2011.10.28 12:04 iphone adatkábel
  2011.10.28 12:04 ipad töltő
  2011.10.28 12:04 ipad töltő
  2011.10.28 12:04 ipad töltő
  2011.10.28 12:04 ipad szilikontok
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ipad képernyővédő fólia
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ipad töltő
  2011.10.28 12:04 ipad bőrtok
  2011.10.28 12:04 3g gprs adatkártya
  2011.10.28 12:04 ipad szilikontok
  2011.10.28 12:04 iphone akkumlátor
  2011.10.28 12:04 ipad adatkábel
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 autós tartó (ipad, mp3)
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ipad védőfólia
  2011.10.28 12:04 ipad tok
  2011.10.28 12:04 ionizátor
  2011.10.28 12:04 ipad töltő
  2011.10.28 12:04 ipad tok
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 vaku
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 szivargyújtós átalakító
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 ipod adatkábel
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 12:48 polárszűrő
  2011.10.28 13:19 vaku
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 nokia átvezetőfólia
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 swarovski ékszerek
  2011.10.28 13:24 vaku
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 vaku
  2011.10.28 13:24 samsung galaxy töltő
  2011.10.28 13:24 blackberry középső keret
  2011.10.28 13:24 vaku
  2011.10.28 13:24 samsung galaxy fólia
  2011.10.28 13:24 vaku
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:24 samsung tok (galaxy)
  2011.10.28 13:57 pendrive
  2011.10.28 13:58 Bórtartó
  2011.10.28 13:58 mp3 lejátszó (pink)
  2011.10.28 13:58 led szalag
  2011.10.28 13:58 8gb microsd
  2011.10.28 13:58 Karóra
  2011.10.28 13:58 Karóra
  2011.10.28 13:58 nokia akku 5230 5800
  2011.10.28 13:58 univerzális laptop töltő
  2011.10.28 13:58 Óraszíjj
  2011.10.28 13:58 mp3 lejátszó
  2011.10.28 14:14 szobaantenna
  2011.10.28 14:14 Szemfesték
  2011.10.28 14:14 szemfesték
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 Szemfesték
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 Szemfesték
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 14:14 dvb tuner
  2011.10.28 18:04 usb hangkártya
  2011.10.28 20:23 ionizátor
  2011.10.28 13:58 mp3 lejátszó

  VálaszTörlés
 26. http://www.ertekesitesiszakerto.hu/vaterasok-figyelem/

  VálaszTörlés
 27. Olvastam Angyal Jozseftol tobbszor is ezt acikket de sajnos mastol meg nem lattam ezt a velemenyt es eddig az osszes pert elvesztette a NAVval szemben :-(
  Jovore meg amugy is jonnek a meg szigorubb szabalyok, szoval en nem kockaztatok tovabb.

  VálaszTörlés
 28. "Sajnalatos hogy sokan ugy gondoljak nekik nem kell adot fizetni es buntetlenul csinalhatjak ezt a vegtelensegik. Akinek volt egy kis esze az mar a legelso jelre torolt es tobbet viszza se nez, kis szerencsevel megussza. Plane nem itt fenyegetozik a hatosaggal... AZ illeto pontosan tudja mit csinal, veletekkel ellentetben." itt a patkány :)
  mit tud ? bemásolni , összeollózgatni , fenyegetőzni , ezt én is tudok , tökön szúrlak bazmeg :D
  nem olyan egyszerű ez a dolog mint aminek tűnik egyébként... nem mindent lehet árulni "hivatalosan"... vagyis vannak dolgok amiket ha akar az ember sem árulhat , a kedves nav miatt... se levámolva se adózva se sehogy , akkor meg mi a fasznak csinálnád félhivatalosan ha különben is megszopatnak?

  VálaszTörlés
 29. valami fejlemény ?

  VálaszTörlés
 30. nincs fejlemény , egyértelmű a helyzet....
  Idén még nincs veszély.... Jövőre az a törvénymódosítás értelmében már van mitől tartani....

  VálaszTörlés
 31. nos, akkor engedjétek meg, hogy reagáljak az egyik itt idézett, rólam szóló szovegre, ami így szól:Névtelen írta...
  Nos kicsit keresgettem.... De megvan az illető aki küldözgeti az emailokat.

  Nos link.

  http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Motorola_DEFY.asp

  továbbiakban nézd : 35.sort , a VÉLEMÉNYEK TAPASZTALATOKNÁL.

  ( Hozzászólás ideje: 2011-10-28 22:05:31 Hozzászóló: zoli888777
  érdekelne egy ilyen teló. cserébe andák egy nokia e5-00 fuggetlen dobozos zsebkopott telefont, és egy samsung b2710 strapa telefont, szintén fuggetlen. a samsung elolapjának kijelzojén találhato egy repedés, de nem befolyásolja a használatát. cserélheto.vagy még esetleg megegyezhetunk, ha érdekelne valakit a dolog. email:eladas.vatera@gmail.com )

  kimásolod a google keresőbe a nick nevet .. mint adott zoli888777

  keresési javaslat alatt 3. sor CLCK!

  zoltán nagy (zoli888777)http://network.hu/zoli888777
  Nem: Férfi
  Kor: 29
  Születésnap: március 14.
  Település: Parkany

  ZOLIKÁM ha ezt olvasod és nem hivatalos személy vagy akkor most lehet félni, rágalmazás és fenyegetés miatt!
  2011. november 18. 20:40
  Névtelen írta...
  Sajnos az e-mail címe így hangzik:
  eladasok.vateran@gmail.com
  2011. november 18. 21:06
  Névtelen írta...
  ezt találtam egy régi régi lnken:
  A hirdető adatai:
  Név: Nincs megadva
  Telefon: 06209368176
  E-mail: zoli888777@gmail.com

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0nGgBJUi-QAJ:aprohirdetes-ingyen.hu/hirdetes_reszletek.php%3Fact%3Dhirdetes%26hirdetesid%3D114432+zoli888777&cd=30&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

  Cracker az illető látom az összes torrent oldalon a profilját.
  Ez mászóval :adathalászat

  ez én lennék, és ez az email cím, vagyis a zoli888777@gmail.com volt egy régi eladási számlám a vaterán. Egy másik, az újabb az eladas.vatera@gmail.com az az, amit most használok. de ez nem egyezik meg azzal, amit itt ti kerestek, márcsak onnan is tudom, hogy ma én is megkaptam egy ugyanilyen levelet a régi Zoli888777-es email címemre a kedves aranyszabolacinak feladótól. nem vagyok se adathalász, se semmi más. A telefongurus bejegyzésem valódi, ahol tényleg egy defyt szerettem volna vásárolni, ahol az egyik eladó szépen át is vert, és lehúzott rólam 20 ezret. Szóval csak azért kerultem ide, hogy kiderítsem, hogy mi is valójában ez a levél, amit kaptam, és hát itt szembesultem ezzel az egésszel. hát roviden ennyi lett volna.

  VálaszTörlés
 32. amúgy itt a ma kapott levél is, ami az eladasOK.vatera@gmail.com címrol jott. az én címem eladas.vatera@gmail.com.
  Eladasok Vatera eladasok.vatera@gmail.com
  13:50 (1 órája)

  címzett: saját magam
  Kedves Zoli / Peti !

  Köszönjük hogy törölted az eladasok.vatera@gmail.com email címedet, utólagos engedelmeddel ismételten beregisztráltuk, szóval most már hála guglis barátainknak a teljes eddigi levelezésedet visszamentettük, ezekből igensok számunkra hasznos információmorzsát és bizonyítékot kinyerve. Gondolom abban bíztál hogy ezzel is felégetsz magad mögött mindent, de sajnos nem... ez nem így van. Se a gugli se az iwiw se a facebook se a gmail nem törli az eddigi adataidat csak azért mert te törlöd bármelyik fiókot. Köszönjük az ismételten nagy segítséget, a NAV-nál már tárt karokkal várnak, ne okozz hát nekik se csalódást !

  Tisztelettel : Aranyszabolacinak

  --------------------------------------------------------------------------------
  Ez egy automatikusan generált levél, kérjük ne válaszoljon.

  Nyomtatás előtt gondoljon a környezetre !
  __ _ _ __ ___ _ __ _ _ _ __ ___ _ _ ___
  / _` | '_ \ / _ \| '_ \| | | | '_ ` _ \| | | / __|
  | (_| | | | | (_) | | | | |_| | | | | | | |_| \__ \
  \__,_|_| |_|\___/|_| |_|\__, |_| |_| |_|\__,_|___/
  __/ |
  |___/

  és ami még kimaradt, a warez oldalakon azért vagyok regisztrálva, mivel aktív filesonic feltolto vagyok, és így lehet elérni megfelelo napi forgalmat a letoltésekhez, hogy minél tobb oldalra kiteszed a tartalmaidat, hogy le tudják tolteni. Szóval még csak véletlenul sem vagyok adathalász.

  VálaszTörlés
 33. Voltam egy konyvelonel es hasonlo dolgokat mondott mint ami a levelbe is volt. Ezen az oldalon is ajanloztak egy cikket amibe ugyanazok szerepelnek szoval lehet benne valami.
  http://nonstopuzlet.hu/a-nav-is-vaterazik-20111114.html
  Erdekes a cikk megjelenesenek datuma is.
  Meg keresek egy adoszakertot is mert a konyvelo nem tudta megmondani hogy lehet utolag elszamolni. Nem tudni ki miert irogat ide szoval en inkabb nem alapozok az itteni velemenyekre.

  VálaszTörlés
 34. http://www.penzcentrum.hu/adozas/ez_a_legujabb_adoteher_celkeresztben_az_interneten_kereskedok.1030243.html

  VálaszTörlés
 35. szánalmas h ebben az országban még ez is van, más országokban meg le se xarják az ilyet. neo kommunista söpredék vikivel az élen. ezért szavazhattatok rájuk h többségben legyenek, zombik...

  VálaszTörlés
 36. Maganszemelynel keves eladassal is beprobalkoznak.

  www.jogiforum.hu/forum/23/29999

  VálaszTörlés
 37. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 38. amúgy az egészben az a legszebb h. a drága vatera "segítség"-ben semmi apehkos dolog nincs kiírva, direkt rákerestem :S.

  VálaszTörlés
 39. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kérem csak inaktív vagy csaló vagy sok negatívos eladó nevet írjon be!!!

   Törlés
 40. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem értem mi a gond ki lett cseszegetve ön csalással keresett pénzt az a gond? vagy nem értem mi a baj a blogon meg van jelölve a forrás is máshol is megtalálható általában csalók vannak a blogon meg már inaktívak kérem írja le pontosan melyik felhasználó lett cseszegetve utána nézek ha igaza van akkor letörlöm.Itt máshonnan össze gyűjtött dolgok találhatóak.

   Törlés
  2. Blog sok embernek segített már ha rendszeresen olvasná a vaterán a fórumot netdigi eladó még köszönetet is kapot 2-3 eladónak szolt hogy ne küldje el egy csaló vásárlónak a terméket rohantak a postára vissza kérni.Csaló vásárló hamis utalási bizonylatokat küldőt ki de senki se szolt az eladóknak csak beírták a fórumba már a rendőrség is kint volt a vevőnél be is bizonyosodott hogy csaló volt kb több mint 100 e ft veszteséget akadályozott meg meg az eladóknak.

   Törlés
  3. Én amúgy sejtem ki küldhette a körlevelet nem olyan régen minden számlás lett nála megtalhato szinte minden termék amiket itt irtatok a listájában

   Törlés
 41. EZT ÉRDEMES MEGNÉZNI!

  http://www.jogiforum.hu/forum/23/29999

  VálaszTörlés
 42. EZEKET IS ÉRDEMES MEGNÉZNI! :
  http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Uzletszeru_ingo_ertekesites_elfogytak_a_sza_81TMG2

  http://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Vaterazas_hogyan_adozunk_2012ben_F7516E

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök ennek az írásnak, melyből kiderül hogy egy magánszemély évi 600ezerig adhat el bármit, nem kell bevallania... ezt irja:

   "évi 600 ezer forint ingó-értékesítésből származó bevételig nem kell bevallani az ebből származó jövedelmet függetlenül attól, hogy gazdasági tevékenység keretében végezte-e az értékesítést a magánszemély vagy sem."

   Törlés
  2. Sajnos már modusult
   További kedvező szabályozás a magánszemélyek számára, hogy nem kell megfizetni az adót, ha az ingó értékesítésből származó - a korábban említett szabályok szerint megállapított - jövedelme nem haladja meg a 200 ezer forintot. Ha számlák hiányában 25 százalékos jövedelmet feltételezünk, akkor ez valójában azt jelenti, hogy 800 ezer forint bevételig nem kell adózni. Nem alkalmazható viszont ez a szabály akkor, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül - figyelmeztet a NAV.
   http://penzcentrum.hu/adozas/interneten_adod_el_megunt_cuccaidat_te_is_porul_jarhatsz.1032037.html

   Már én se értem Angyal József már nem ajánlja az adó szám nélküli kereskedelmet.

   Törlés
 43. EZT NÉZZÉTEK :((((((((((

  http://www.venusz-szoftver.hu/ingo-ertekesites.pdf

  VálaszTörlés
 44. Ma én is kaptam, egy ugyan ilyen tartalmú fenyegető levelet Gyula Gyula jominoseg@freemail.hu-ról. Köszi a linket, mivel a tartalma ugyanaz, így meg tudom tenni a jogi lépéseket. Volt egy vitás esetem a Vaterán egy "nagy eladóval", több milliós forgalom éves szintem, kifogásolta, hogy ugyanazt árulom, amit Ő az én kis 30,000 ft-os bevételemmel és ugyanennyi kiadásommal szemben, ezt követően kaptam a levelet egy bennfentes Nav-os aláírással. Hivatalos levélben nem tegez le a Nav senkit, Gondoltam, hogy ki akar zavarni a piacról, így ilyen levélnek ne dőljön be senki.

  VálaszTörlés