2010. november 9., kedd

APEH vatera teszvesz online kereskedelem ellenőrzés 2010



Az e-kereskedelmi tevékenységet az APEH ellenőrzi. Az adóellenőr jogosult minden olyan adathoz hozzáférni, amely az adókötelezettség megállapításához szükséges. Az esetleges ellenőrzés során a revizorok a megőrzött iratok, számlák, elektronikus számlák (például a www.vatera.hu jutalék számlája), e-mailben történő megrendelések, visszaigazolások alapján vizsgálják az adókötelezettség szabályszerű teljesítését.
Az APEH 2010. évben fokozott figyelemmel ellenőrzi az internetes kereskedelmet, így megéri fokozott figyelmet fordítani az adózási szabályok betartására. Amennyiben az ellenőrzés üzletszerű gazdasági tevékenység bejelentés, illetve az adókötelezettség teljesítése nélküli folytatását állapítja meg, előfordulhat, hogy a kiszabott szankciók elérik az internetes értékesítés során elért bevételek összegét. Amennyiben egy adózónál 10 millió forint árbevételű értékesítések után személyi-jövedelemadó, általános forgalmi adó és egészségügyi hozzájárulás adóhiányt állapítanak meg a revizorok, annak a kapcsolódó mulasztási bírsággal, adóbírsággal és késedelmi pótlékkal együtt 10 millió forint körüli fizetési kötelezettséggel kell számolnia. Annak érdekében, hogy erre véletlenül se kerülhessen sor, az e-kereskedelemhez kapcsolódó bármely adózási kérdéssel is bizalommal fordulhatnak az APEH telefonos ügyfélszolgálatához a helyi tarifával hívható 40/42-42-42-es telefonszámon.

FORRÁS: APEH.HU


HA A VATERÁN VAGY TESZVESZEN VAGY AHOL MINDEN ELADÁSOD MEGMARAD MEGŐRZIK OTT MINDENRE FÉNY DERÜL KÖNNYEDÉN ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI IGAZ SOKAT LEHET KERESNI AZ ONLINE AUKCIÓS PORTÁLOKON DE A BUKÁS IS NAGY LEHET ÉRDEMES ODA FIGYELNI VAGY HIVATALOSAN VÉGEZNI A KERESKEDELMET!


47 megjegyzés:

  1. Vagyon hány kis usert kell baszogatnia az APEHnek és mekkora annak a költsége hogy javítsa a statisztikáját ahelyett hogy a több milliárd áfát elcsaló vállalkozókat csípnék meg?
    Persze az már meghaladja ilyen-olyan képességeiket...

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi leszek,hogy komolyan veszi e az APEH mert rengeteg olyan ismerősöm aki ebből él .Adót ezért még soha nem fizetett.Egyre pofátlanabbak.Több eladói névvel rendelkeznek családon belül.Színlelt licitálással verik fel az árakat.

    VálaszTörlés
  3. Teljesen természetesnek kellene lennie,hogy az APEH minden éven bekérné a jutalékot fizetők listáját.Legtöbbször férj és feleség együtt sumákol.Nem igaz,hogy sokan 5-6 éve csinálják és még egyszer sem kérte az APEH,hogy ugyan számoljanak már be,hogy miből élnek.Van olyan ismerősöm aki évek óta ebből él,nem is egyik napról a másikra.Milliókat költenek évente.Ráadásul felveszik a segélyeket is az államtól!Egyszerűen csak összekel hasonlítani az adóbevallást és a jutalék fizetési listát.különösen aki új külföldről származó árut kínál rendszeresen.Miért nincs az aukciós portáloknak adóelőleg levonási kötelezettsége ?

    VálaszTörlés
  4. Meglátásom szerint ezek az interneten kereskedők,először mások könnyű jövedelem szerzését látva,maguk is megpróbálják.Először lehet,hogy saját felesleges dolgaikat adják el.Majd egyre jobban beletanulnak a dolgokba.Később már azt figyelik,hogy mit tudnak megvenni amit a Vaterán a Teszvesz-en drágábban ellehet adni.Közben rájönnek,hogy mennyivel könnyebb így pénzt keresni.Nem kell hajnalban kelni és a munkahelyen tölteni éhbérért a nap nagy részét.Így legtöbben a "rendes munkát" abba is hagyják és csak az e kereskedelemből élnek.Persze az adózásról hallani sem akarnak.Ők ennek az államnak?Ugyan már !stb.De ekkorra már mint a drogosok és alkoholisták függővé válnak a könnyen jött számlára rendszeresen érkező pénzről nem tudnak és nem is akarnak lemondani.Így lehet,hogy egy egy kereskedőnek akár tőbbszáz aukciója is fut egyszerre.Ráadásul látják,hogy mennyire kevesen buknak le az APEH által.Így teljes az önbizalom.Sokan teljes Webáruházat üzemeltetnek engedély, adófizetés és járulék fizetés nélkül.Jobban ügyelnek a véleményekre,hogy ne legyen negatív visszajelzés mint a hatályos törvényekre.De hol van ilyenkor az APEH és az egyéb állami szervek ?A buktató pedig az,hogy lehet,hogy csak évek múlva,öt évre visszamenőleg megkérik az adót.Ami sokszor több büntetésekkel mint ami jövedelme volt belőle.Egyeseknél milliók jöhetnek ki és tönkre megy az életük!Megéri?Hatóságok ÉBRESZTŐ !!!!!

    VálaszTörlés
  5. APEH-hez, újságírók és fogyasztók kérdezték a szervezetet arról, igazak-e a razziával kapcsolatos hírek. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az APEH körülbelül egy éve fordít kiemelt figyelmet a webes árverező oldalakra, de tömeges elszámoltatásról szó sincs, az APEH „nem száll rá” ezekre az adózókra – mondta lapunknak az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes hozzátette: a hatóság valóban több eljárást indított ilyen esetekben, de kizárólag akkor, amikor üzletszerűen, rendszeresen végrehajtott eladásokat észlelt. A szakértő szerint az APEH csak akkor „csap le”, ha olyan felhasználót talál, akik gyakorlatilag a világhálón lebonyolított adásvételekből él. Eljárást indítottak például olyan adózó ellen, aki több millió forint értékben adott el LEGO-t a portálokon, de nem adózott utána.

    VálaszTörlés
  6. Vigyázat!Biztos értesülésem van,hogy az Apehnél rengeteg interneten kereskedő neve ki van gyűjtve.Már a Vaterától és a Teszvesztől is beérkeztek 5 évre visszamenőleg a kimutatások.Csak az adóbevallási határidőt várják meg és lecsapnak.Különösen azokra akik folyamatosan kereskedtek főleg külföldről rendelt áruval.Akiknek gyakran szerepel az a kifejezés,hogy garancia,számlaadás nincs.Akik több eladói nevet is használtak.Akik a feleségükkel együtt kereskedtek egymásra licitálva felverik az árakat.Akik szolgáltatásokat kínálnak ,számlaadás nélkül.De figyelik a webáruházakat amelyek számla nélkül próbálják értékesíteni termékeiket magánszemélyként feltüntetve magukat.Különös figyelem van a kínai hamis órákat valódiként nagy tömegben értékesítő kereskedők iránt.De az új fürdőruhákat,bikiniket százával kínálók sem maradnak ki.Valamint akik a "saját oldalukon"bevallják,hogy az árut külföldről rendelik"ezért 2-3 hét a szállítási idő de lehet több is.De a pénz átutalást előre kérik.Ezek bizton számíthatnak az ellenőrzésre !

    VálaszTörlés
  7. Én is úgy halottam ,hogy számítógépes program lett erre a célra kifejlesztve,hogy átfuttatják az eladásokat és ahol ilyen szavakat,kifejezéseket használnak azt automatikusan kiemeli a gép.Jó lesz vigyázni!Különösen ha nem adózunk!

    VálaszTörlés
  8. Pécsen van a legtöbb sumákoló !Szinte maffia szerűen csinálják!A rokonság minden tagjára regisztráltatják magukat.Nem is azon a cimen laknak ahová regisztrálva vannak.Adózás?Na ne nevettessük már ki magunkat...Sok olyan eladói néven eladás adóelkerülés céljából aki számítógépet sem látott életében.

    VálaszTörlés
  9. Igen én is ismerem a pécsi seftelőket,vásároltam is náluk.Egynek Webáruháza is van Pécsen,mégis az árukat számla nélkül árulja a vaterán és a teszvesz-en.Ráadásul jó drágán !Rengeteg hamis kínai kar óra volt feltéve a nevén.De simán fotós szolgáltatásokat is kínál számlaadás nélkül.A teszvesz-en közel ötszáz megvalósult üzlete futott,de a vaterán is legalább kétszáz.Bátorság de még a Webáruház nevével is volt eladói neve,úgy hogy számlaadás nincs.A Nejének is vagy 2-3 felhasználói neve.Én is Pécsen árulok műszaki dolgokat,de teljesen meg ölnek muszáj lesz bezárnom mert így nincs forgalmam.Még Angol raklapos áru hirdetésével is találkoztam.Több ezer műszaki cucc hihetetlen áron stb.Ez kell nekünk.Hagy örüljünk.A pofátlanság teteje amit csinálnak,gondolom adó és áfafizetés valamint járulék fizetés nélkül.Élj meg ezek mellett!

    VálaszTörlés
  10. Igen vannak emberek ilyenek is,olyanok is.Vannak akik bármit megkockáztatnak egy kis haszonért.Senki és semmi nem érdekli őket,csak dőljön a lé.Lehetne ezt tisztességesen csinálni de egyesek ezt nem tartják kifizetőnek.Csodálkozom a Vámhivatalon is,ömlik be a külföldi árú,amit adó és áfamentesen értékesítenek.De nem érdekli Őket.

    VálaszTörlés
  11. Igazad van Pécsen most is nagyon megy az "üzletelés".Böngéztem a teszveszt és a vaterát,rengeteg áru van felrakva most is.Nagyon jó fürdőruhás csajok vannak felrakva.Persze nem Ők az eladók,hanem a bikinik.De érdemes megnézni Őket.

    VálaszTörlés
  12. Pécsi székhelyű kereskedő teljes drogéria áruházat is nyitott.Természetesen számlaadás nélkül!Kétszázféle kozmetikai ecset,néhány száz kozmetikai festék,parókákkal és női bikinivel spékelve.Mindez a Teszvesz-en.Mert a vaterán a töménytelen mennyiségű óráival már inaktiv lett.

    VálaszTörlés
  13. Kereskedjetek csak nyugisan !Az Apeh nem ér rá Veletek foglalkozni.Vagy ott senki nem ért a számítógéphez.Olyan kirívó eseteket nem vesznek észre,hogy az már a csoda.Vannak akik évek óta web áruház szerűen kereskednek adózás nélkül.Még sem volt bántódásuk soha.A lebukás veszélye 1 a millióhoz .

    VálaszTörlés
  14. Igazából senki nem foglalkozik az e kereskedőkkel.Az Apehnek nincsen erre ideje.Vagy nincs számítógéphez értő emberük.Olyan feltűnő hibákat nem vesznek észre,hogy az már csoda.

    VálaszTörlés
  15. 12 apehos csak az aukcióportálokkal foglalkozik tavaj előtt óta tavaj 500 levelet küldtek ki folyamatos az ellenőrzés elölte tényleg nem volt ilyen de már tul nagy a mutyi forgalom.

    VálaszTörlés
  16. Na végre már valami jó hír !

    VálaszTörlés
  17. Én új árut csak egyet hagynák értékesíteni.Persze kivételek a garanciát és számlát adó,adózó web kereskedők.De rengeteg "fekete" kereskedő is van fent.Akik nem oda valók!Sokszor pofátlanul magas árakat kérnek az áruért.Gyakran hamisított termékeket adnak el márkás áron,vagy még afelett is.Akinek 30,60,de találtam 100 feletti listát is ,ha eladó további termékeire kattintok.Lehet találni szolgáltatásokat árulókat.Természetesen számla adás nélkül.Meglehetne ezt akadályozni a tisztességes kereskedők érdekében,csak akarat kellene a hatóságok részéről.

    VálaszTörlés
  18. Én a teljesítési határidőt venném le kötelezően 3-4 napra.Rögtön kiesnének az ügyeskedők.

    VálaszTörlés
  19. én bevezetném 1 ember csak heti 2-3 új árut adhat el a többinél meg ha azt válasza hogy új termék akkor automatán számlaadás igenre menne és nem lehetne megváltoztatni. Vagy ha pld elér 20-30eladást akkor automatán számla igen és kérjék a válalkozos adó számát.Meg be lehetne vezetni szállítási időre is hogy választani keljen max 5 munkanap lehetne :) leírásban se térhet el a megjelölt időről.

    VálaszTörlés
  20. Én is csak nézem elképedve ezt a sok karóra kereskedőt.Elképesztően sok óra van feltéve,persze szerintük mind eredeti.Ha lejár az aukció,azonnal még nagyobb mennyiség feltéve egy-egy kereskedő nevén.De ennek a mennyiségnek valahol be kell érkeznie.vagy esetleg MO-on van valami illegális nagy raktár?De ezt sem hiszem mert legtöbbnél 15-30 nap a szállítási határidő.Ha itt lenne nem kellene ennyi idő a szállításhoz .Vámosok,hajrá!Itt lehetne eredményt felmutatni.Csak akarat kéne hozzá.

    VálaszTörlés
  21. Úgy látszik vége a karóra kereskedelemnek!Végig lapoztam az összes óra kínálatot.Alig licitálnak.Legfeljebb az 1Ft-ról induló aukciókon mennek el 10-14 ezer forint-ig.Aki 20 ezer felett indítja arra nincs jelenkező.

    VálaszTörlés
  22. Nagyon érdekes,hogy valódinak és 120 ezres bolti ár megjelöléssel hirdetik ezeket a "szuper" karórákat és a végén odaadják 10,14 ezerért.Nincs itt valami ellentmondás ???Ha valaki tudja a magyarázatot írja meg itt nekem !Nagyon megköszönném. Különben hallottam azt is,hogy az Apeh nem csak az eladókat,hanem az ilyen órákat vevőket is vizsgálja.Szerintük ha van valakinek 80,100 ezer Ft.-ja karórára,akkor ott feltételezhető egy magasabb elkölthető jövedelem.Valahol logikus is !

    VálaszTörlés
  23. Azért olcsó mert kínai replika másolat :) drága órák és táskák is megtalálhatóak nagyon olcsón :))

    VálaszTörlés
  24. Menyi ember át lett verve !

    VálaszTörlés
  25. Most az Órák helyett a fürdőruhák ,női bikinik jöttek eladási divatba.Több százan akarnak eladni.Általában a boltokba szokványos ár 2-3 szorosáért.Licit alig van,legfeljebb annál aki reális áron kínálja.Itt is lenne tennivalója az Apeh-nek ,de igazából nem érdekli Őket!

    VálaszTörlés
  26. Kereskedő vagyok. Gyakorlatilag bármivel lépek az online piacterekre, ott feketézőkbe botlok, akik nem ritkán 30-50% százalékkal tudják olcsóbban adni azt, ami után nekem áfát is fel kell számolnom, továbbá adókat, járulékokat és fix ktségeket is be kell építenem az árba.
    Rossz és "régi hazai" szemléletet tükröz az a nézet, miszerint "ne a kishalakat cseszegessék má'!"
    Én adót fizetek, garanciát vállalok a portékám után, miközben a feketézők a nyomott áraikkal ellehetetlenítenek.
    Az a benyomásom, hogy ez ellen sem a vatera/teszvesz, sem a NAV nem kíván következetesen fellépni, hiszen az elmúlt évek alatt már régen rendet lehetett volna tenni.

    Szánalmas magyar wirtschaft!

    VálaszTörlés
  27. Már egy ideje nem Vaterázom.
    Ma kaptam egy levelet az APEH-től, hogy jelenjek meg a jövő héten.
    Hát... nem is igazán tudom, mit akarnak tőlem!
    Talán mindenkit behívnak ellenőrzésre??
    Érdekes lesz...

    VálaszTörlés
  28. Mikkor vateráztál mit írtak a levélben menyit árultál?

    VálaszTörlés
  29. Kb. egy éve nem adok el.
    SEMMI konkrét nincs a levélben, csak legyek ott.
    Mennyit árultam?
    Nem számoltam, de csak a számomra felesleges dolgokat adtam el.
    Te is kaptál levelet?

    VálaszTörlés
  30. Ismerősöm kapót de neki az jött hogy küldje vissza válaszborítékban menyit árult elözö évben menyit fizetett a vaterának és az adószámát soknak ilyen levél ment ki nem kelet bemennie.

    VálaszTörlés
  31. Benne volt a levélben hogy vatera miatt?

    VálaszTörlés
  32. Üdv.Nekem volt ellenörzésem,bekértek a vaterától mindent + pesten is megkellet jelennem a posta kicserélő üzemben./Igaz mert tollat rendeltem/De lényeg a lényeg teljesen átvilágítottak.Most már nem árulok a vaterán./gábor/

    VálaszTörlés
  33. Nem volt a levélben, hogy Vatera, de szinte biztos, hogy az. Majd kiderül, ha már ott leszek.

    VálaszTörlés
  34. Mindezek korábban le lettek írva.Figyelmeztetve lettetek,hogy mire készül az APEH.Nem hittétek el.Pedig mindenki sorra kerül 5 évre visszamenőleg!

    VálaszTörlés
  35. Van egy korábbi bejegyzés amiben a kereskedő panaszkodik.Ehhez szeretnék hozzászólni!Van itt Pécsen egy szintén fotó cuccokat áruló kereskedő.Ő egyszerűen megoldotta a dolgot!A Felesége eladói nevével árulja a dolgokat minden aukciós portálon számla és garancia nélkül.Nyitott blogokat is, ott is fel vannak téve a bolt dolgai.Persze magán személy eladásaként.A kutya nem szolt még hozzá ezért!Nem furcsa ?Így Önnek is ajánlom!

    VálaszTörlés
  36. Régi trükk ez már a web áruházaknál bevett szokás !Az asszony mehet 800 ezerig,a gyerek is,az anyós is ,az após is és már le is van fedve a teljes évi forgalom!Az Apeh-nek pedig nincs annyi esze ,hogy rájöjjön ezekre.Sőt nem is reagál és semmit nem tesz még névtelen bejelentésre sem.Úgy ,hogy szét kellene nézni az áruház rokoni környezetében is ,hogy van e e kereskedő?Elég a Vaterát megnézni,mert ezek mindenütt árulnak.Persze nagyrészt a férj boltjának árúját számla és garancia nélkül!

    VálaszTörlés
  37. Csak az aukció portálokon nem érvényes a 800e ft mert ott látható a rendszeresség minden megmarad és akkor már kereskedelmi tevékenységet végez amit ott könnyű rá húzni akkor nem érvényes ez a magán személy szabály.

    VálaszTörlés
  38. Én ezt teljesen elhiszem és tudom!Én is bolttal rendelkező kereskedő vagyok Pécsen.Nagyon dühít,hogy nekem fizetnem kell mindent.Ők meg szabadon garázdálkodnak a fekete kereskedelemben.Volt,hogy a feleség nevén egyszerre 40 db fotó termék fent volt és hétről hétre rendszeresen.Az igazság az, hogy nem kapkodtak érte,mert "telhetetlen" is az eladó.Bolti árat akar számla és garancia nélkül is.Meguntam és szóltam az APEH-nek.Ennek ellenére még hónapokkal utána is fent voltak az áruk.Most lett inaktív!De szerintem nem azért.Nem nagyon foglalkozik az APEH ilyen dolgokkal!

    VálaszTörlés
  39. Én anyukaként,4 gyerekről lemaradt rucikat árultam.Megunt játékokat felesleges konyhai,háztartási cikkeket.Így kezdtem 2009-ben a GYES-em kiegészíteni,különben tüzelőre sem futotta volna.Férjem alig keresett valamit főleg télen.
    Ma lett vége az APEH(NAV) vizsgálatnak.Több százezer ft-t kell befizetnem 2009-re.Csak azt nem tudom a rezsimet ne fizessem vagy kaját ne vegyek?? Nem új cuccokat,nem külföldről behozott "márkás" cuccot adtam el.Nincs belőle sem nyaralóm,sem új kocsim még is! :( és leszünk még jó sokan.

    VálaszTörlés
  40. Az anyukaként panaszkodónak szeretnék hozzászólni a bejegyzéséhez.Szerintem egy háztartásban nem keletkezik annyi felesleges,el adandó termék,hogy meghaladja a 800 ezres adómentes határt!Annyi figyelmeztetés elhangzott,de az első N.A.V. értesítésig senki nem vette ezt komolyan.Sokan annyira belejöttek,hogy üzlet nélkül,teljesen üzletszerűen kereskedtek.Felhívnám a figyelmét a negyedik bejegyzésre!2011 február.17.10 óra 54.perckor írott bejegyzésre!Sok embert ismerek aki ugyanazt csinálta mint Ön,de hallani sem akartak az adózásról.Ha jóindulatúlag figyelmeztette az ember,még Ők voltak felháborodva.Nem vagyok kárörvendő és nagyon sajnálom ,hogy négy gyermek mellett így járt.De szolgáljon ez másoknak is tanúságul!Azt javaslom adjon be kérelmet az adó elengedésére,hivatkozva arra,hogy ennek befizetése veszélyezteti a megélhetésüket.

    VálaszTörlés
  41. Nekem ott hibádzik az anyuka beírása,ha már 4 gyermeke van,akkor Neki jár egy csomó adókedvezmény.Ha beírja az adóbevallásába az internetes eladásait,szerintem akkor sem kellett volna adóznia a gyermekekre járó adókedvezmény miatt.Ezt vajon felvetette az adóvizsgálat során.Szerintem a rendszeresség miatt a járulék fizetési kötelezettség is keletkezik és nem tudom mi van az áfával.

    VálaszTörlés
  42. A 800ezres adóhatár igaz az ingóság értékesítésre de a NAV ezt a fajta kereskedelmet nem ingóságnak veszi és amin a fő hangsúly van a rendszeresség.Ami rendszeres az üzletszerű.Áfa és eho fizetési kötelezettségem van,és valóban szja-t nem kell fizetnem mert futotta a gyerekekből :)pedig a párom is leadózott! :)
    A kételkedőnek írnám,igen keletkezik annyi mivel 3 már egész nagy,évekig itt gyűltek a ruhák.Mivel számla nem volt semmiről,csak azt vették alapul ami a számlámra befolyt,postaköltséggel együtt.Így hamar összegyűlik egy év folyamatos eladás alatt.A teszvesz,vatera rendszere átláthatatlan volt ebben az időben mert képtelenség nyomon követni mit írtak jóvá vagy mit sztornóztak.Szerencsére ez azóta változott! ha annak idején nekem is segít valaki jó tanácsokkal,nem történt volna így.Pedig én csak kis hal vagyok.Tudok olyat akinek csak a befizetni való 30milla ,akkor mennyit keresett vajon? Nem akarom magam sajnáltatni,én csináltam magamnak a bajt,hogy anno nem jártam utána.Azóta okosabb lettem!Ma már vállalkozóként keményen adózok.És igen szolgáljon ez tanulságul másoknak csak az a baj,hogy ezt a tesz-veszen nem olvassák! :(

    VálaszTörlés
  43. Nekem vannak olyan ismerőseim,akik családon belül megosztották az eladásokat.Rengeteg eladásuk volt de idáig a kutya sem szólt hozzájuk.Éveken át csinálták,ráadásul új cuccokkal Kínából és Koreából rendelték az árút.Volt úgy,hogy egyszerre 60-70 akciójuk futott.Volt ebben hamis óra,hamis fürdőruha,paróka,faltetoválás,játékok stb.Tudom,hogy ez nem vigasztalja,de az igazi nagy csalók nem buknak le.Ráadásul a 14 napos előre utalással csinálták valamennyi üzletüket.Öt évig biztos csinálták.Már most inaktívak.Beijedtek Ők is.Persze az ingyenes portálokon tovább csinálják.

    VálaszTörlés
  44. Sajnos így van a nagyok nem buknak le.Tele vannak az oldalak hamis,új áruval több tízezrekért mennek el.Ez nem zavar senkit,nem értem.Ha megkérdezem van e számla vagy nincs válasz vagy azt írja mit gondolok,nincs! de sokunkat egy kiforgatott jogszabály miatt megbüntetnek.Most megváltoztatták mert még sem volt egyértelmű,akkor mi alapján büntettek meg???? a befizetésem 70% büntetés azért ez egy kicsit durva manapság annak aki létminimumon él.

    VálaszTörlés
  45. Ez egy nagy baromság az egész.Van itt olyan közületek ahogy olvasom, aki életében ki sem próbálta ezt a fajta értékesítési dolgot de csak osztja az észt. Mi alapján gondolja "névtelen" barátunk, hogy hamis cuccok vannak fent az aukciós oldalakon? Ha valaki körbenéz a nagyvilágban láthatja, hogy külföldön nagyon sok minden fél áron vagy még az alatt kapható.Én ebben az országban egyáltalán nem ellenzem azokat akik ebből próbálnak meg kereset kiegészítéshez jutni, mivel máshogy itt nem lehet megélni.akik ezen a fórumon meg ellenzik az egészet, ők azok az irigy pancserek akik nem képesek rá, hogy beregisztráljanak egy ilyen oldalra és esetleg eladják a feleslegessé vált holmijukat.Nem a vaterások miatt tart ott az ország ahol tart, de védjétek csak az államot, az ilyen hősökre van szükségünk mint ti vagytok.Mentsétek meg a világot, nyomjátok fel a kis embereket ha ezzel nyugszik meg a lelketek.Gratulálok a tönkrement pécsi vállalkozónak is.Biztos jól ment neki az üzlet, ha egy piti kis vaterás le tudta nyomni, ami szerintem egy nagy kamu és csak kifogást keresett.gondoljunk csak bele:egy offline boltot lenyom egy online értékesítő? Nem sántít ez egy kicsit? Két teljesen különböző értékesítési forma.Az egyikbe betérnek a vevők, a másik pedig az egész ország területén értékesít, vagyis a két értékesítés sehol nem találkozik egy városon belül.Nevetséges vagy kedves pécsi vállalkozó.Mivel az online és offline marketing a szakterületem, biztosan állíthatom, hogy csak csípte a szemed ez a srác, és nem ez miatt mentél tönkre, hanem a saját pancserságod miatt.De lehet te meg így tettél tönkre valakit.Gratulálok még egyszer mindenkinek.tipikus Gyökér Magyar mentalitás.
    Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

    VálaszTörlés
  46. Rengeteg a hamis óra a vaterán utána lehet nézni az értékelésekben az nem is baj csak írja ki hogy replika vagy valami :) Tessék legálisan árusítani mert igy természetes hogy felnyomják a legális kereskedők a fekete árusokat nagy a teher a kereskedőknek azt is ki kell termelni.Persze aki ebből él feketén gondolom azért elvárja hogy kimenjen érte a mentő vagy a tűzoltó ha baj van vagy a rendőrség stb pedig nem járult hozzá semmihez nem fizetnek közterhet és ezért a rendesen dolgozó és vállalkozó embereknek kell helyettük is fizetni!! Vannak ott nagy fekete árusok is akik mint egy boltnak akkora a forgalmuk szóval ott már több milliós tételek mozogtak feketén nem nevezném kisembernek akinek 2-5 ezer értékelése van és sok oldal terméke 10-30 az már egy komoly fekete bevétellel rendelkező ember jól megél belőle hidd el kb 1-2 évente új kocsit vehetne.Nem a kicsikkel van itt a baj vannak pofátlanul nagyok akik szarnak az adóra és szét keresik magukat.

    VálaszTörlés
  47. Van egy webáruházunk. Csináltunk hozzá Kft-t, mindenről állítunk ki számlát, ha esetleg garanciális probléma van, akkor rögtön, szó nélkül cserélünk. Fizetjük a 27% áfát, iparűzési adót, járulékokat, stb. Egyszóval mindent úgy csinálunk, ahogyan kell.

    A Vaterán pedig néhányan ugyanazokat az árukat árulják, mint mi, csak éppen pár száz forinttal olcsóbban - számla nélkül! Évi 1000 eladás magánemberként?!? Hajrá APEH!

    VálaszTörlés