2010. december 25., szombat

Elvileg börtön jár a kémeszközök vásárlásáért

Fotó: Flickr/AskDave Taylor
Sok szempontból elavultak a golyóstollba vagy nyakkendőbe rejtett kamerák, mégis elvileg börtönbüntetés járhat a kereskedelmükért vagy vásárlásukért. 
Általában nem azok buknak le, akik hirdetik, hanem azok, akik megveszik. Most ketten állnak bíróság elé, mindkét férfit azzal vádolják, hogy haditechnikai eszközökkel éltek vissza. Nem föld-levegő rakétákra kell gondolni, csak egy golyóstollra, vagy nyakkendőre. Mindkettőbe rejtett kamerát szereltek. Az egyik férfi Kínából rendelte, a másik pedig az e-bay internetes oldalról. A csomagok megérkeztek Ferihegyre, de a vámosok lefoglalták őket, és eljárást indítottak a megrendelők ellen.


FORRÁS mr1-kossuth.hu

6 megjegyzés:

  1. Haha! Ennyi erővel a mobiltelefonom kamerája is haditechnikai eszköz, mert a mobilteelfonom kb fele akkora mint a tenyerem és hd videót tud felvenni, mint a kémamera. Csak a magyar rendőrség / vámosok olyan dilettánsak, hogy ezeket haditechnikai eszköznek minősítik.

    Mi?? Haditechnikai? Le lehet fele lőni egy embert? Maximum arra használhatod, hogy a csajok seggét videózod a diszkóban - de a legtöbb ember modellépítéshez használja, pl modellrepülősök akiknek minden felszerelt gramm számít a modellrepülőn - így magaslati felvételeket is tudnak készíteni - vagy sportolók használják személy szerint én. Biciklizésnél a bukósisakomra szereltem, és tök jó videókat készítettem ahogy a természetben suhanok.

    Nem a kis embereket kéne szivatni, hanem pl lemenni vidékre és a sok bűnöző cigány körmére nézni...

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek!
    Csak azt nem tudom, hogy így 2011 vége felé még ugyanazok a szabályok élnek-e...

    VálaszTörlés
  3. Még élnek nézem a vámfórumon

    VálaszTörlés
  4. MOST VOLT A MTV 1EN ÉLŐBEN MINDIG HADITEKNIKAI ESZKÖZ A TOLL SAJNOS

    VálaszTörlés
  5. http://www.google.com/glass/start/
    Vajon mi lesz ezzel?

    VálaszTörlés