2011. május 9., hétfő

Vigyázat! - Csalók az interneten - Soproniakat is becsaptak


Nem jött meg a cipő
A közelmúltban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy soproni nő, miszerint a legnagyobb hazai aukciós portálon csúnyán becsapták őt. A történet röviden: kínai cipőt szeretett volna vásárolni, a pénzt – 18 ezer forintot – előre át is utalta a megadott bankszámla számra. Négy hónapig türelmesen várt, ám a lábbelik csak nem érkeztek meg. Ekkor határozta el, hogy a rendőrséghez fordul. Az ügyben most csalás miatt nyomoznak.

Pecabot helyett fadarab 
Egy másik, szintén megtörtént esetben egy soproni férfi horgászbotokat rendelt. Ő elővigyázatosabb volt, a pénzt nem utalta el, hanem utánvétes vásárlást kér. Amikor a csomag megérkezett, és azt felbontotta megdöbbent. A pecabotok helyett két fadarab volt benne. Ebből is rendőrségi ügy lett.

Előre ne fizessünk!
- Csak megbízható eladótól vásároljunk – folytatta Aranyos Gábor. – Az aukciós portálok már kijelezik, hogy ki mennyire megbízható. S ezt az adatot minden esetben vegyük figyelembe. Az sem ajánlott, hogy előre fizessünk, azaz bankszámlára utaljuk át a pénzt. Lehetőség szerint válasszuk a postai utánvétet, hiszen a csomagot az átvételnél ki lehet bontani. S ami talán a legfontosabb: mindig kételkedjünk akkor, ha az eladó ragaszkodik az előre fizetéshez. Nagy a gyanú, hogyha teljesítjük a kérését, akkor csalás áldozata leszünk



FORRÁS: http://www.nyugatmagyar.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése