2012. február 18., szombat

XBoxot és Legót kínált az internetes csaló - Grafika!

Egy Xbox volt a csali az internetes átverésben, de Lego játékokkal is próbálkozott a páros. Ha ön is üzletelt velük, hívja a rendőrséget!
A 32 éves budapesti férfi az expessz.hu-n internetes oldalon kínált eladásra egy XBox 360 típusú játékkonzolt. Előre kérte a pénzt, 31500 forintot, melyet a tatai vevő a megadott számlaszámra be is fizetett, de a játék soha nem érkezett meg.
A nyomozóknak sikerült kideríteniük, ki rejtőzött a LittleMoon felhasználói név mögött. Az is kiderült, hogy a megadott bankszámlát lopott iratokkal nyitotta a csaló, egy hölgyismerőse segítségével. A hölgyről grafika készült, a Tatai Rendőrkapitányság ennek segítségével igyekszik megtalálni őt.
Hívja a rendőröket, ha felismeri!
Kiderült az is, hogy a tatai sértetten kívül többen is vannak, akiktől a budapesti férfi pénzt csalt ki a fenti hirdetés alapján. Ez másik csalássorozatához azoomaniac@freeamail.hu e-mail címről bonyolította levelezéseit. Ekkor LEGO játékot kínált eladásra. Többen bedőltek ennek a hirdetésnek is, így fizetettek, a terméket azonban a mai napig nem kapták meg.
Máskor satellitfive@freemail.hu e-mail címet adta meg elérhetőségként a feladott hirdetése mellé. Egy férfit 22300 forinttal károsított meg, hogy a kifizetett feltehetően soha nem létező Ipod készületéket nem szállíttatta le a vevőnek.
Hasonló módszerrel más terméket is kínált eladásra a gyanúsított, aki a fentieken túl az alábbi e-mail címeket használt: updatemoni@freemail.hupicimoni@freemail.hug.i.fan@freemail.hukismonika@freemail.hu;playmoni@freemail.hutatamikumite@freemail.hu;
A férfit üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítja a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és várja további sértettek jelentkezését. Társát, akiről az alábbi grafika készült, még keresi a rendőrség, Hivatali munkaidőben 34/ 586-851 telefonszámon, vagy a 107, 112-es segélyhívók valamelyikén várják azok jelentkezését, akik felismerik a képen látható nőt, tartózkodási helyéről információval rendelkezik.

http://www.kemma.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése