2012. március 23., péntek

Újabb csaló fosztogatott a Vaterán már az index.hu n is kint van

Nagypályás csaló áldozatai panaszkodnak a legnagyobb magyar online aukciós oldal, a Vatera fórumán. A Radicsovics50 néven regisztrált felhasználóról már közel 150-en jelentették, hogy átverte őket. A csaló a legősibb aukciósházas trükköt alkalmazta: először kisebb, teljesített üzletekkel megalapozta a reputációját, majd egyszerre hirdetett meg sok nagy értékű tárgyat eladásra, és miután az aukciók nyerteseitől megkapta a pénzt, azt zsebre tette és eltűnt.
A csaló tavaly karácsonykor regisztrált a Vaterára, az akcióba pedig március közepén vágott bele. Lcd-tévéket hirdetett nagyon csábító áron, 30 és 100 ezer forint között, de azokat a pénz beérkezése után senkinek nem küldte el. Mivel a fizetés banki átutalással történt, és több reklamáló is beszélt a csalóval telefonon (akkor a futárcég leterheltségére hivatkozott a késés okaként), a rendőrséghez forduló átvert felhasználók azt remélik, a bankszámlaszám és a telefonszám
elég nyom lesz a kézre kerítéséhez. Becslések szerint akár a 10 milliót is elérheti az összeg, amit besöpört a csaló a fantomtévékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése