2010. szeptember 18., szombat

Csaló a Vaterán – az olcsóság ára

Csaló a Vaterán – az olcsóság ára(frissítve)



Az index.hu információi szerint több millióra is rúghat a népszerű on-line aukciós lapon elkövetett csalás értéke. Az eladó „pinkbaby16” nick néven hirdetett eladásra, kártya-független mobiltelefonokat. A vásárolt áru nem érkezett meg az árat előre utaló vásárlókhoz. Többen a sajtóhoz és a rendőrséghez fordultak.
Néhányan szerdán rákerestek a Vaterán megadott névre és elérték pinkbaby16-ot (ez az Indexnek csütörtökön már nem sikerült), aki szerintük nem tagadott semmit, és azzal magyarázta a történteket, hogy a kollégája/párja lelépett a telefonokkal és a pénzzel. Állítólag a jövő héten tudja visszafizetni a pénzeket.
Mivel ezt nem mindenki érezte elég megnyugtatónak, többen rendőrségi feljelentés tettek. A Veszprémi Rendőrkapitányság sajtóügyeletese megerősítette, hogy szerdán valóban érkezett hozzájuk feljelentés az ügyben, és nyomozás indult.
Nem egyedi az eset
A Veszprémi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint egyre több bejelentést kapnak online csalások ügyében, van olyan hét, amikor több feljelentés is érkezik. A megrendelők vagy nem kapnak semmit, vagy a kiszemelt márkás termék helyett bóvli van a csomagban.
Jelenleg egy “komoly” nyomozás zajlik – a héten házkutatást tartottak egy Bács-Kiskun megyei telepen, ahol több bóvli-termék került elő. Az eladó márkás órákat és öveket kínált a Vaterán, helyettük azonban filléres hamisítványokat küldött. Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség.
A Vatera elérhetetlen, a honlapon megadott számra lehetetlen faxot küldeni, publikus email címük, telefonszámuk nincs. A cég az Index panaszosának (a rendszer belső üzenetküldő szolgáltatásán keresztül) azt válaszolta, hogy ha csoportos feljelentést kíván tenni, gyűjtse össze a panaszosok adatait, és az adminisztrátorok továbbítják a nekik szóló üzenetet. A Vatera nem segít azzal, hogy maga listázza ki a potenciális károsultakat.
(forrás – index.hu/tech)
Igaz, névtelenül, de az alábbi információt tette a postok közé valaki. Mivel úgy gondolom, hogy joga van megszólalni a másik félnek is, a postok közül a cikkbe emeltem az észrevételt. Magam is úgy gondolom, hogy a felhasználók által elkövetett dolgokért nem vállalhat teljes felelősséget a Vatera, és az azt üzemeltető cég, viszont a saját hírnevének megóvása miatt segítenie kellett volna a károsultakat a tőle telhető módon. A gyors internetes reakciót köszönjük – bárki volt a reagáló, és reméljük, a Vatera segíteni fog a károsultaknak.


EZT NÉZZÉTEK ITT VANNAK AZ ÉRTÉKELÉSEI 92 NAGATIV SZAKÍTOTT VAGY 4 MILLÁT


2010 ES ÜGY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése