2010. szeptember 18., szombat

A neten akart meggazdagodni a vaterás csaló

CSALÁS | Márkás órákat és öveket kínált megvételre a népszerű netes piactéren, a Vaterán egy Bács-Kiskun megyei csaló, a megrendelőknek viszont a józsefvárosi piacon beszerzett olcsó hamisítványokat küldött. A több mint száz vásárlónak esetenként tíz-húszezer forintos kárt okozott.
A csaló a neten kívánt meggazdagodni, de a nyomozók egy júniusi házkutatás során leleplező bizonyítékokra bukkantak nála.
– A szálak egy Bács-Kiskun megyei kistelepülésre vezettek. A veszprémi nyomozók egy családi házban, az alagsorban egy régi szekrényben elrejtve húsz, az interneten eredetiként eladásra meghirdetett, szemmel láthatóan hamis karórát, illetve néhány – szintén hamis – bőrövet találtak – tudtuk meg Frankó Mariannától, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Hozzátette: a csalással meggyanúsított fiatalember a Vaterától kapott tájékoztatás alapján több mint száz vásárlót károsított meg szerte az országban.

Természetesen szerettük volna megtudni, hogy mely Bács-Kiskun megyei településen volt a netes csaló bóvli áruinak raktára, de a sajtóreferens ezt nem közölte, mondván: egy kistelepülésről lévén szó mindenki azonnal tudná, ki is az illető. A fiatalember egyébként szabadlábon védekezhet az eljárás során, a nyomozás még folyamatban van. Értesüléseink szerint „üzleti tevékenysége” az országhatárokon is átnyúlt.  
FORRÁS:http://www.baon.hu
2010 ES HIR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése