2010. december 1., szerda

Érdekes kérdés a jogi fórumon Kém szemüveg ügy teszvesz

Üdvözlet a Fórumosoknak!
Én vagyok az a balek, akit be vádoltak, hogy tiltott hadi technikai eszközzel éltem vissza.
A teljes történet az alábbiakban:
A Tesz-vesz internetes piacon találtam egy olyan napszemüveget, amiben 4GB MP3 lejátszó, rádió, és egy kamera is van, és ez nekem megtetszett. A piac szabályai szerint megvásároltam, ami úgy zajlik, hogy az eladó bank számlájára, a ki egy vidéki településen élő fiatalember, át utaltam az összeget, mire ő elindította a szállítást.
Három hétre jött meg a csomag légi postán Hong-Kongból, amin én is csodálkoztam, de hát egy ilyen globalizált világban már így megy. Örültem a" kütyünek", de az örömbe üröm is vegyült, mert a szemüveg egy helyen el volt repedve, ami nem szállításkor keletkezhetett. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, aki adott egy címet, hogy küldjem vissza, és kicserélik, és kérte az elnézést, hogy ilyen nem szokott előfordulni. Feladtam légi postán, kicserélték, de ezt már én nem kaptam meg, a vámnál lefoglalták, mint bűn jelet! Erről értesítést kaptam. Majd később egy újabb levél a VPOP-tol, hogy a szemüvegem titkos hadi technikai eszköz, ezért eljárás alá vonnak. Indoklás képen a Nemzet Biztonsági Hivatal szak véleményére hivatkoztak. Írtam egy ironikus levelet a VPOP fő parancsnokának, hogy nem e adnák vissza a szemüvegemet? A válasz az volt, hogy beidéztek tanú kihallgatásra a megyei vám nyomozókhoz. Elmeséltem, dokumentumokkal alá támasztottam a történetet, jegyzőkönyv, majd kezdtük újra, csak már mint vádlott. Felhívták a figyelmem, hogy mint vádlott nem vagyok köteles igazat mondani, megtagadhatom a vallomást, ügyvédet kérhetek. Erre én ugyan azt még egyszer előadtam, aláírtam, majd jött a be „rabosítás“, ami nálam annyiban ki is merült, hogy körbe fényképezték a fejem.
Szerintem nevetséges, és a hivatalokhoz méltatlan ügyet kreáltak.
A történetemet elküldtem egy pár helyre, így voltak nálam forgatni a Tévé ügyvédje stábja , de mivel Juszt Lászlónak szeptembertől nem volt tévéje, így dobozban pihen a sztori. Az ATV-nél már szóba sem áll velem, ő tudja miért.
Egy újságtól kerestek az adás után, és egy hölgy is arra volt kíváncsi, miért vettem egy ilyen szemüveget? Kérdésre kérdéssel válaszoltam. Miért vesz valaki MP3-as lejátszót, videó kamerát, rádiót, vagy akár napszemüveget? Azért, hogy használja!! Pláne, ha mind ez egyben kapható. Kerékpár túra, séta egy állatkertben, sárkány repülés, motorozás, hogy az extrém sportokat ne is említsem, ahol mind két kezed foglalt, és had ne soroljam. Egyébként a Heti-hetes egy tavaszi műsorában Farkasházy Tivadar is egy ilyen szemüveggel kérkedett a többiek előtt. Lehet, hogy már tőle is elvették?
Karácsony előtt felrendeltek az országos új palotába(VPOP), valamit elírtak, és az ügyészség vissza adta az ügyemet. Az idén kaptam értesítést, hogy az ügyészségen van az ügyem.
Ez úton keresek egy ügyvédet, aki fel tud mentetni, vissza tudja szerezni a szemüvegemet!
Sajnos pénzem az nincs!

válasz: JOGI FÓRUMON:

Kedves Kormi.
Abban ne is reménykedjen, hogy a szemüveget vissza fogja kapni.
Sőt örüljön ha felsőfokon egy 2 felfüggesztett és x időre köz ügyektől való eltiltást kap.
ha nagy a szerencséje akkor talán, esetleg egy próbára bocsájtást kaphat.
Sajnos a jogszabály ROSSZ, nagyon rossz, de ennek
ellenére alkalmazzák.
A Honvédelmi Minisztérium szakértői vaskalapos, ex rendszerben is tevékenykedő katonák.
Mit várunk ilyen „szakemberektől“?
Ezek a szakemberek a halló készülékre, 10 órát meghaladó felvétel idejű diktafonokra is simán kijelentik, hogy haditechnikai eszköz.
A bíróság ezen szak vélemények alapján foglal állást és hoz ítéleteket.
Az EU-s irányelveket kellene itthon is alkalmazni ami kimondja csak az haditechnika amit ilyen célra gyártanak, átalakítanak majd vizsgáztatnak.
Sajnos egy az apró megjegyzés nem került fordításra…
Véletlen kimaradt.
így viszont mint gumi paragrafus van jelen és sok ember életét megkeseríti.
Van egy olyan kategória, hogy nagy közönség számára tervezett,gyártott, fogalmazott eszközök.
Ez az össze vacak ebbe tartozik, csak valahogy a szakértőink nem akarják ezt tudomásul venni.
Ne keseredjen, van akit bolti eszközökéért bilincsben vittek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását TESCO-s kamerák miatt!


FORRÁS: http://www.jogiforum.hu

4 megjegyzés:

 1. ez a szemuveg mennyube kerul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fentieket olvasva akár két évbe is kerülhet felfüggesztve....

   Törlés
  2. SOHA SENKIT ilyenért még el nem ítéltek azóta sem.

   Törlés
 2. ÁÁÁ ez egy nagy LOL. Emberek ébresztő, itt az is bűncselekmény, ha egy jó ízűt fingasz!

  VálaszTörlés