2011. március 27., vasárnap

Fényképező nélkül maradt több vaterázó 1.215.500 ft a kár



Feljelentett egy kereskedőt Vatera néhány felhasználója, akik az aukciós portálon digitális fényképezőgépet vettek, ám azt nem kapták meg az ígért határidőig. A Vatera vizsgálatot indított.
Egyelőre nem bizonyítható egyértelműen, hogy hibás teljesítésről vagy tényleges csalásokról van-e szó, de az biztos, hogy a Domobran24 álnevet használó kereskedő regisztrációját felfüggesztette az aukciós portál, és adategyeztetésre szólította fel. Néhány olvasónk jelezte szerdán, hogy hiába vették meg a Vaterán a 44 ezer forintos FujiFilm S2800HD típusú fényképezőgépet, azt a mai napig, jóval a határidő után, többszöri felszólítás ellenére sem kapták meg.
A küldeményt eredetileg március 11-re várta az egyik pórul járt júzer, majd az eladó emailben közölte, hogy azt csak 16-án tudja leszállítani. Ezután az illető elérhetetlenné vált, és a panaszos a futárcégtől megtudta, nem náluk áll a megrendelt áru. Meglepő módon az eladó még 17-én is tett fel árut a Vaterára, tehát internet közelében volt. Az emailekre azonban nem válaszolt.
A Vatera biztonsági csapatának csalófigyelő rendszere március 21-én észlelte, hogy a szóban forgó felhasználó tevékenysége gyanús lehet, ezután kérték fel, hogy egyeztesse velük az adatait, ám ennek még nem tett eleget. Egyébként a kereskedőnek ezt megelőzően nem volt negatív értékelése, de a mostani eset miatt kapott párat.
A kereskedővel kapcsolatban álló felhasználók is tájékoztató levelet kaptak a Vaterától, amelyben felhívták figyelmüket az esetleges visszaélésre, és javasolták a hatóságokkal való kapcsolatfelvételt és a feljelentést - írta a portál sajtósa. Az érintetteknek azt tanácsolták, hogy a kapcsolódó tranzakciók során fokozott figyelemmel járjanak el, és a lehető legbiztonságosabb fizetési módokat válasszák, például személyes átvételt és készpénzes fizetést.
A Vaterának csak közvetítő szerepe van, az adás-vételek tényleges lebonyolításában nem vesz részt, azonban minden lehetséges eszközzel segíti a biztonságos kereskedést. Ennek szerves része a felhasználók folyamatos oktatása, valamint a már említett csalófigyelő rendszer alkalmazása is.
INDEX.HU
Összesítve: 32 átvert vaterás és 1.215.500 ft kár. Természetesen nem számolva az egyéb felmerülő károkat.


ITT TUDNAK EGYMÁSSAL KAPCSOLATOT TEREMTENI A KÁROSULT 
VÁSÁRLÓK


HOGY ILYEN NE FORDULJON ELŐ MINDIG KERÜLD A TÚL OLCSÓ,CSAK ELŐRE UTALÁSSAL,SZEMÉLYES ÁTVÉTEL NINCSEN , SZÁMLA NINCSEN SZÁLLITÁS 14 MUNKANAP UTÁNVÉTELTŐL ÉS A SZEMÉLYES ÁTVÉTELTŐL ELZÁRKÓZÓ ELADÓKAT KERÜLNI KELL!!!MERT  NEM AKARJÁK A KILÉTÜKET FELFEDNI A GOND VAN SIMÁN NEVET TUD VÁLTANI ÉS ÁRUL TOVÁBB!!


3 megjegyzés: