2011. március 27., vasárnap

A neten szedte áldozatait – Ön bedőlne ennek a csalónak?


VÁDIRAT Napszemüveget, iPhone-t, Sziget-fesztivál bérletet kínált a neten egy 22 éves kecskeméti csaló. Rosszul jártak, akik tőle rendeltek: az illető az előlegeket eltette, de árut soha nem küldött.
A Kecskeméti Városi Ügyészség a napokban emelt vádat az ügyben. A vádhatóság szerint J. Tamás 2009 áprilisa és augusztusa között hirdetéseket adott fel különböző internetes oldalakon – köztük a népszerű Vatera.hu-n. A "januey" felhasználónevet adta meg, és fiktív névvel („Lauder János”) illetve hamis címmel regisztrált. Eleinte egy napszemüveget kínált eladásra, és pár napon belül sikerült is két megrendelőt is becsapnia, akik a kialkudott 15-17 ezer forintos vételárat átutalták a számlájára.
Ezután a vádlott i-Phone-t (telefonálásra, internetezésre, fényképezésre, videózásra is alkalmas eszköz) hirdetett meg, ebben az esetben is akadtak szép számmal megrendelők. Páran ki is fizették a 85-90 ezer forintos ár felét
előlegként, aztán hiába vártak, az i-Phone nem érkezett meg. Viszont akadt olyan bizalmatlanabb vásárló is, aki személyes találkozót kért J. Tamástól. A csaló erre nem volt hajlandó, így ezek az üzletek nem jöttek neki össze. De nem adta fel.
Egy autós weboldalon látott egy hirdetést, melyben egy férfi felső-küszöböt keresett Trabantjához. Megegyezett vele, hogy négyezer forintért leszállítja az alkatrészt - perzse ez sem történt meg, noha a sértett neki is kifizette a vételárat. A csaló a Sziget Fesztiválra is kínált eladásra bérletet, ezzel két vásárlót vágott át.
Az ügyészség szerint a vádlott által meghirdetett termékek soha nem voltak birtokában és tulajdonában, és az árukat egyetlen esetben sem küldte el a megrendelőknek. Csupán a rendszeres haszonszerzésre törekedett, mivel jövedelemmel nem rendelkezett. J. Tamásnak a vádhatóság felfüggesztett börtönbüntetést és 118 ezer forint erejéig vagyonelkobzást indítványoz. Ezenkívül javasolják a bíróságnak, hogy adjon helyt a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeknek az okozott kár erejéig.
BAON.HU


HOGY ILYEN NE FORDULJON ELŐ MINDIG KERÜLD A TÚL OLCSÓ,CSAK ELŐRE UTALÁSSAL,SZEMÉLYES ÁTVÉTEL NINCSEN , SZÁMLA NINCSEN SZÁLLITÁS 14 MUNKANAP UTÁNVÉTELTŐL ÉS A SZEMÉLYES ÁTVÉTELTŐL ELZÁRKÓZÓ ELADÓKAT KERÜLNI KELL!!!MERT  NEM AKARJÁK A KILÉTÜKET FELFEDNI A GOND VAN SIMÁN NEVET TUD VÁLTANI ÉS ÁRUL TOVÁBB!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése