2012. augusztus 31., péntek

Újabb internetes csalás


K.T várpalotai lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, akitől a Vatera, online aukciós oldalon eredetiként meghirdetett festményeket rendelt. Az eladó előre utalással kérte a 43.000 Ft összegű vételárat, melyet a megrendelő el is utalt részére. Postai úton azonban az ígérettől eltérően rossz minőségű, hamis alkotások érkeztek. A Várpalotai Rendőrkapitányság szabálysértési értékre elkövetett csalás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A rendőrség arra figyelmeztet, hogy internetes oldalról történő rendelés esetén legyen körültekintő, illetőleg lehetőleg törekedjen a személyes átvételre vagy utánvétre. Ez utóbbi esetében is érdemes megnézni a csomagot a kifizetést megelőzően, mert várhat minket meglepetés a tartalmát illetően.
Vásárlás előtt tájékozódjon! Nem nagy ördöngösség, csak olvassa el a kiszemelt áru eladójának eddigi értékeléseit, mivel a felhasználók a Vatera oldalán minden eladás és vásárlás után értékelést készítenek egymásról. Nézze meg a pozitív visszajelzések arányát, ami akár az adott vaterás eladó "bizalmi indexének" is tekinthető! Megtudhatjuk, hogy az eladó lezárult aukcióiból hány végződött sikerrel és mindkét résztvevő megelégedésére. Minél magasabb ez a szám, Ön annál inkább megbízhat leendő partnerében. Emellett érdemes elolvasni a felhasználók által készített szöveges értékelést is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése